Μεταφορά 1.000 προσφύγων από τον Πειραιά στις δομές φιλοξενίας. Νέο κέντρο ετοιμάζεται στη Μαλακάσα

Μεταφορά 1.000 προσφύγων από τον Πειραιά στις δομές φιλοξενίας. Νέο κέντρο ετοιμάζεται στη Μαλακάσα
Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από πρόσφυγες την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης ανέλαβε δράση. Ξεκινά η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά. Συνάντηση Νούλαντ - Παππά στο Μαξίμου

Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινά η μεταφορά 1.000 προσφύγων από το Λιμάνι του Πειραιά προς τις δομές φιλοξενίας, από το συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης της Προσφυγικής κρίσης.

Τρία πούλμαν με 162 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν νωρίτερα σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό κέντρο φιλοξενίας στην Κόνιτσα.

Ακόμη, προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στη Μαλακάσα, με χωρητικότητα 1.000 ατόμων και δυνατότητα επέκτασης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, που βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στο Μαξίμου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, πως η αμερικανική πλευρά προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα.

Η κ. Νούλαντ επισκέφτηκε την Πέμπτη τον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη και ενημερώθηκε για την κατάσταση από μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα αναχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία συντονιστικού κέντρου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με την συμμετοχή εκπροσώπων έξι υπουργείων, το οποίο θα αναλάβει την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης απαρτίζεται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης. Σε αυτό, θα συμμετέχουν και άλλα υπουργεία, ανάλογα με τα θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Πολιτικός συντονιστής είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Επιτελικό όργανο θα είναι το διευρυμένο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ).

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ενεργοποιεί την δεύτερη φάση διαχείρισης των ροών, αυτή της αναζήτησης προσωρινών κέντρων φιλοξενίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα