Μεταφορά Γιαγτζόγλου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κλήθηκαν επίσης για εξετάσεις συγγενείς και συνάδελφοι της 33χρονης χωρίς όμως να διαγνωσθούν σε αυτούς συμπτώματα της νόσου. Οι δυο ασθενείς εξετάσθηκαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης 17/06/2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου ακολουθούν ειδική αγωγή αφού η νόσος εξελίσσεται ήπια ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.
Η νεαρή γυναίκα επέστρεψε με το γιο της πρόσφατα από ταξίδι στις ΗΠΑ και την περασμένη Κυριακή, με συμπτώματα γρίπης, απευθύνθηκε στο εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη ενώ ελήφθησαν δείγματα, τα οποία επιβεβαίωσε θετικά το Ινστιτούτο Παστέρ. Είναι τα δυο πρώτα περιστατικά νέας γρίπης που καταγράφονται στη Λάρισα (και στη Θεσσαλία) από τα 30 συνολικά της χώρας. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κλήθηκαν επίσης για εξετάσεις συγγενείς και συνάδελφοι της 33χρονης χωρίς όμως να διαγνωσθούν σε αυτούς συμπτώματα της νόσου. Οι δυο ασθενείς εξετάσθηκαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης 17/06/2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου ακολουθούν ειδική αγωγή αφού η νόσος εξελίσσεται ήπια ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία. Η νεαρή γυναίκα επέστρεψε με το γιο της πρόσφατα από ταξίδι στις ΗΠΑ και την περασμένη Κυριακή, με συμπτώματα γρίπης, απευθύνθηκε στο εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη ενώ ελήφθησαν δείγματα, τα οποία επιβεβαίωσε θετικά το Ινστιτούτο Παστέρ. Είναι τα δυο πρώτα περιστατικά νέας γρίπης που καταγράφονται στη Λάρισα (και στη Θεσσαλία) από τα 30 συνολικά της χώρας. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο νεαρός που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας εδώ και τέσσερις ημέρες, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται πια σοβαρή όπως τόνισε ο συνήγορός του

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρεται αυτή την ώρα ο απεργός πείνας και δίψας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, όπως μεταδίδει μέσω indymedia η ομάδα Αναρχικοί -ες Λάρισας.

Νωρίτερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, προειδοποίησε για την υγεία του κρατουμένου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Σήμερα και περί ώρα 11:00, προσήλθα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχη Φυτράκη, αρμόδιο για την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Ν. Γιαγτζόγλου και να παρακαλέσω για την άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ. Άλλωστε, υπήρξε και σχετική δέσμευση του Υπουργείου στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού για την Δευτέρα ή την Τρίτη που πέρασαν.

Ενημέρωσα την Γραμματεία του για το κατεπείγον του αιτήματος και ότι η απασχόλησή του θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, έστω και δύο (2) λεπτών. Αφού ανέμενα στην είσοδο για ένα τέταρτο (15’) η Γραμματεία του με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά πιεστικό για σήμερα και έτσι δεν θα μπορέσει να με δεχθεί ούτε για δύο (2) λεπτά. Επανέφερα το αίτημα λόγω του άμεσου κινδύνου της υγείας του κ. Γιαγτζόγλου και εκ νέου απορρίφθηκε από τον κ. Γραμματέα.

Η ολιγωρία σύγκλισης της Κ.Ε.Μ. από τον κ. Γραμματέα δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του σαν επικίνδυνη και καταχρηστική και επαναλαμβάνω το αίτημα και την παράκλησή μου για άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ.», αναφέρει αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας: Η στιγμή που αντιεξουσιαστές τα "έσπασαν" στην Ερμού

Επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής - Ένας τραυματίας

Επίθεση στο γραφείο της εγκληματολόγου Χριστίνας Ζαραφωνίτου

ADVERTISING

SHARE: