Μεταναστευτικό: Συνεχίζονται οι εργασίες για τις νέες δομές σε Λέσβο και Χίο εν μέσω εντάσεων

Μεταναστευτικό: Συνεχίζονται οι εργασίες για τις νέες δομές σε Λέσβο και Χίο εν μέσω εντάσεων
Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στη Λέσβο Eurokinissi

Όλη τη νύχτα σημειώνονταν εντάσεις γύρω από τους χώρους που πραγματοποιούνται εργασίες για τις νέες δομές σε Λέσβο και Χίο-Καλέσματα για νέες συγκεντρώσεις στα δύο νησιά αλλά και στη Σάμο

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Λέσβο και στην Χίο όπου παρότι τα μηχανήματα έργων έφτασαν στα οικόπεδα που πρόκειται να γίνουν οι νέες δομές μεταναστών και τοποθετήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά των οικοπέδων, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους, παρέμειναν στα σημεία αυτά και συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στη Λέσβο Eurokinissi

Μάλιστα, στην Λέσβο ένα περιπολικό υπέστη φθορές από επιθέσεις διαδηλωτών ενώ υπάρχουν αναφορές και για ένα όχημα της Περιφέρειας.

Το πρωί βρίσκει τα νησιά σε νέο γύρο κινητοποιήσεων εν μέσω απεργιών και καλεσμάτων για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες και διαδηλώσεις στις επίμαχες περιοχές.

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στη Λέσβο Eurokinissi

Συγκεκριμένα, για την Λέσβο έχει προγραμματιστεί μεγάλη διαδήλωση στις 11 το πρωί, ενώ υπάρχουν και άλλα καλέσματα για νωρίτερα, στην Χίο επίσης στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Βουνακίου και στην Σάμο στις 12 το πρωί.

Λίγο μετά τις 10.30 περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Διαβολόρεμα – όπου σημειώθηκαν νέες εντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις – και άλλα τόσα στον Καράβα.

Στην Σάμο πραγματοποιήθηκαν και χθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον χώρο που γίνονται τα έργα για την νέα δομή, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός 45χρονου στην Χίο για τα επεισόδια που έγιναν χθες το πρωί. Στην Χίο επίσης τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί και από πολίτες, μία γυναίκα και ο Δήμαρχος της Χίου που χθες το πρωί στο λιμάνι εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα. Στην Λέσβο τραυματίστηκαν ελαφρά 11 πολίτες εκ των οποίων οι έξι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version