Μέτρα για να σταματήσουν οι παράνομες ξεναγήσεις ζητούν οι διπλωματούχοι ξεναγοί

Τουρίστες έξω από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
Τουρίστες έξω από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης EUROKINISSI

Οι "μαϊμού" ξεναγοί δρουν κυρίως εκτός αρχαιολογικών χώρων γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν και το εισιτήριο των 20 ευρώ πχ για την Ακρόπολη, διευκρίνισε ο πρόεδρος του σωματείου διπλωματούχων.

Κύκλωμα "μαϊμού" ξεναγών κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου διπλωματούχων ξεναγών Κρίτων Πιπέρας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Καλημέρα, όλη μέρα" με τους Ζηνοβία Σαπουνά και Κώστα Παπαγεωργίου. Κάποιοι προσποιούμενοι τους ξεναγούς μπαίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους με μικρές ομάδες τουριστών, τους οποίους παρουσιάζουν ως φίλους τους, είπε και τόνισε ότι δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, γι' αυτό και μπορούν να εισέλθουν. Η “μαϊμού” ξενάγηση γίνεται κυρίως εκτός αρχαιολογικών χώρων -διευκρίνισε- γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν και το εισιτήριο των 20 ευρώ πχ για την Ακρόπολη.

«Η εύκολη λύση είναι να λένε στους τουρίστες -θα σας τα πω απέξω και δεν χρειάζεται να πληρώσετε και να μπείτε στην Ακρόπολη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι όταν οι ξεναγοί αντιλαμβάνονται κάποιον που δεν έχει την απαραίτητη ταυτότητα και άδεια του υπουργείου καλούν την αστυνομία αλλά όπως σημείωσε «επί Όλγας Κεφαλογιάννη αφαιρέθηκε το αυτόφωρο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός για να εισπράττονται τα χρήματα και χάνει το κράτος και από 'κει».

 

SHARE: