Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός Παπάφη - Ενθουσιασμός και ουρές από τον κόσμο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός Παπάφη - Ενθουσιασμός και ουρές από τον κόσμο
THESTIVAL.GR

Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τον σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ανοιχτός προς το κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό ο Σταθμός Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Open House Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν κι έναν από τους συρμούς που ήταν σταθμευμένος και επισκέψιμος ο οποίος ξεκίνησε από το Αμαξοστάσιο, και εισήλθε στον σταθμό ελάχιστα λεπτά αργότερα.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το GRTimes, η κίνηση του συρμού, σε αυτή τη φάση, έγινε παρουσία χειριστή για λόγους ασφαλείας και τυχόν έκτακτο γεγονός, όμως δεν υπήρξε καμία επέμβαση στο χειριστήριο. Κατά την άφιξη του συρμού λειτούργησαν και οι θύρες PSD που έχουν για πρώτη φορά εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Οι σήραγγες οδηγούν προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό και από την άλλη κατεύθυνση προς τη Νέα Ελβετία. Αργότερα αναμένεται να επεκταθούν προς Καλαμαριά και αεροδρόμιο, μετά την έναρξη της λειτουργίας που προβλέπεται για το 2023 . Ο κάθε συρμός, με τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους 52 μέτρων, θα περνάει κάθε 1.5 λεπτό και θα μεταφέρει 450 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι μέχρι 80 χλμ/ ώρα και η μέση ταχύτητα 30 χλμ/ ώρα.

“Θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη. Θα μπορούμε να αφήσουμε τα ΙΧ αυτοκίνητα. Το Μετρό μας θα είναι φθηνό. Το εισιτήριο ελάχιστα θα διαφέρει από αυτό του ΟΑΣΘ", ανέφερε ο πρόεδρος της Attiko Metro Νίκος Ταχιάος επισημαίνοντας ότι προβλέπεται συνδυασμός μετακίνησης με λεωφορείο.

Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Νικος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος Αττικό Μετρό. Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης , η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπουλου και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη κ.α.

Ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook έκανε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, ο οποίος ανέφερε πως το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση.

"Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ψεύτικων υποσχέσεων και εγκαινίων με μουσαμάδες, απανταμε χωρίς πολλα λόγια, με έργα", γράφει.

Τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, το Σάββατο και την Κυριακή (26-27 Νοεμβρίου).

Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και το Σταθμό Παπάφη.

Όσοι στο διήμερο επιλέξουν να επισκεφθούν κάποιες από αυτές τις εγκαταστάσεις ή πιθανόν και τις δύο, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό.

Το Αμαξοστάσιο Πυλαίας βρίσκεται στην οδό Ερυθρού Σταυρού 20-24, Πυλαία (δίπλα στο The Mart και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης).

Ο Σταθμός Παπάφη βρίσκεται ανατολικά από Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη (μπροστά στην είσοδο του Παπαφείου Ορφανοτροφείου) και δυτικά στην συμβολή των οδών Παπάφη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι.

Πώς το μετρό αλλάζει μία γειτονιά;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Μετρό
SHARE:

24Media Network