Μετς: Όταν ο Σύλλογος “Αρδηττός” ανοίγει τις αυλές των σπιτιών για χάρη της τέχνης

Μετς: Όταν ο Σύλλογος “Αρδηττός” ανοίγει τις αυλές των σπιτιών για χάρη της τέχνης
H ιστορική γειτονιά του Μετς

Μια γειτονιά, διαφορετική από τις άλλες. Στο Μετς οι κάτοικοι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία ανοικτή γιορτή τέχνης. Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Αρδηττός", Χαρ. Πουλόπουλου στο NEWS 247 (Vid+Pics)

Ο ιστορικός σύλλογος “Ο Αρδηττός” ( www.ardittos.eu ) ανοίγει και πάλι τα πανιά του στο Μετς και “ξαναζωντανεύει” από το 1927 για να φέρει τους κατοίκους της γειτονιάς πιο κοντά, εν μέσω οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ανασφάλεια και αποξένωση.

Πάνω από 400 μέλη που στηρίζουν συστηματικά τον εξωραϊστικό, πολιτιστικό και αθλητικό Σύλλογο ένωσαν τις δυνάμεις τους και με πολύ μεράκι, αλλά και ελάχιστους πόρους, διοργάνωσαν μία εβδομάδα ανοικτών εκδηλώσεων – εντελώς δωρεάν για όλους – στο άλσος Λογγίνου, σε πεζοδρόμους, αλλά και σε… αυλές σπιτιών, αποδεικνύοντας περίτρανα πώς όταν η αγάπη για τη γειτονιά σου συναντά… τις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας, το αποτέλεσμα ξεπερνά τις αναμενόμενες προσδοκίες.   

Το NEWS 247 φιλοξένησε στην Live Web TV, τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Αρδηττός”, Χαράλαμπο Πουλόπουλο και συζήτησε για την ιστορία του Συλλόγου, την στροφή του κόσμου στις δωρεάν εκδηλώσεις της γειτονιάς του, αλλά και το 7ήμερο δωρεάν πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλους τους δρόμους, με την συμμετοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της ποίησης.

“Θέλουμε να δώσουμε ζωή στη γειτονιά μας. Και ανοίγουμε το δρόμο ενάντια στην κρίση, ενώ άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων προσφέρουν για όλους μας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Και ελπίζουμε το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και άλλες γειτονιές στην Αττική”, εξηγεί στην κάμερα του NEWS 247, ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 9 Ιουλίου.

Ένας διαφορετικός Σύλλογος από τους άλλους…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις, προκειμένου να φέρει τους κατοίκους πιο κοντά, αλλά και να παρέχει στα μέλη του στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και ανακούφισης από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Από την επανασύστασή του μέχρι και σήμερα, ο Σύλλογος έχει να επιδείξει στο “βιογραφικό” του πολλά και σημαντικά έργα.

Από εκδηλώσεις ψυχαγωγίας σε κεντρικά πάρκα, μέτρα προστασίας από την αυξημένη παραβατικότητα, δρώμενα για τα παιδιά της γειτονιάς, εκδρομές, αναδιαμόρφωση του άλσους Λογγίνου, μέχρι και τη σύσταση επιτροπών εργασίας με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αλλά και μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής από τα κουνούπια το καλοκαίρι.

Η δράση του Συλλόγου είναι συνεχής, η προσφορά του ανεκτίμητη και οι ελπίδες να συνεχιστεί το έργο στο βραχυπρόθεσμο μέλλον… ακόμα περισσότερες.

“Στην κρίσιμη καμπή της ιστορίας, εμείς οι κάτοικοι του Μετς, αποδείξαμε πως θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανούς τους κοινωνικούς δεσμούς, θέλουμε να παραμείνουμε μια κοινωνία πολιτών, θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια”, καταλήγει ο κ. Πουλόπουλος.

Πληροφορίες για τον πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Αρδηττός”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα