Μήνυμα οικογένειας Βακάκη: ‘Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο’

Μήνυμα οικογένειας Βακάκη: ‘Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο’

"Τραγική η πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού" αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η οικογένεια Βακάκη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στις υπόλοιπες οικογένειες

Η οικογένεια Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής.

 

Η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Οικογένεια Απόστολου Βακάκη».

Σημειώνεται πως ο τραγικός πατέρας που έχασε τη γυναίκα του και το παιδί του μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε μια ακόμη διάσταση: «Πήγαινε με πάνω από 300. Αυτό το αυτοκίνητο μαμά (σ.σ. εννοεί όπως βγαίνει από το εργοστάσιο) πηγαίνει 330. Ήταν το GT2 το turbo. Πήγαινε με 300 σίγουρα. Ήταν ένα R8 από πίσω του και πρέπει να “πατιόντουσαν” (σ.σ. να έκαναν κόντρες) γιατί με το που βγήκα εγώ, έκανε όπισθεν το R8 και ήρθε στην μεριά μου, με ρώτησε “χρειάζεσαι βοήθεια”… Άδειος δρόμος, δυο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε».

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα συντρίμμια των αυτοκινήτων. Ειδικότερα, όλα τα κομμάτια έχουν μεταφερθεί στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας στη Θήβα, τα οποία θα περάσουν από το μικροσκόπιο, ενώ κλήθηκε για κατάθεση ο οδηγός που ακολούθησε μερικά δευτερόλεπτα μετά την Porsche.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελαστικά της Porsche, ήταν χειμερινού τύπου, παρτίδας του 2006, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα “φορούσε” και 11 χρόνια, αλλά δεν παύει να ήταν πολύ παλιά ελαστικά.

Αυτό που έως τώρα φαίνεται να έχει αποκλεισθεί είναι η εμπλοκή τυχόν τρίτου οχήματος, αφού ο δρόμος εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν άδειος. Υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες οδηγών που προσπέρασε ο 23χρονος που ανέφεραν ότι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο η Τροχαία παρακαλεί όλους όσους ήταν αυτόπτες να παρουσιαστούν και να καταθέσουν.

Το χρονικό

Ο 41χρονος τραγικός πατέρας ταξίδευε με προορισμό την πόλη της Πτολεμαΐδας, απ’ όπου κατάγονται μαζί με την 33χρονη συζυγό του και τον μόλις 2,5 ετών γιο τους. Τραγική σύμπτωση, είναι ότι σταμάτησε στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού για να πάει στην τουαλέτα μόλις ένα λεπτό πριν συμβεί το τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Από την σφοδρότατη σύγκρουση αμέσως ξέσπασε φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα. Ακούγοντας την έκρηξη ο 41χρονος, δύστυχος πατέρας, πετάχτηκε από την τουαλέτα, όπως έχει καταγράψει και το βίντεο ντοκουμέντο και είδε το φρικτό θέαμα να καίγονται αβοήθητοι η 33χρονη σύζυγός του και το μόλις 2,5 ετών αγοράκι τους και να μην μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει και να τους σώσει…

Με σπαρακτικές φωνές κάλεσε Αστυνομία και Πυροσβεστική όμως ήταν ήδη αργά για την αδικοχαμένη οικογένειά του. Κατά τον ίδιο τρόπο έχασε την ζωή του ο 23χρονος οδηγός της Porsche , ενώ ο 24χρονος φίλος και συνοδηγός του  εκσφενδονίστηκε από το παρμπρίζ και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παρακάτω…

Οι διαμελισμένοι και απανθρακωμένοι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών ενώ την έρευνα και προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα