Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Ρούπα για αρπαγή ανηλίκου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Ρούπα για αρπαγή ανηλίκου
Απολογία στον εισαγγελέα της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατηγορεί τις αρχές για ομηρία. "Ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε το παιδί" αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου κατέθεσε η Πόλα Ρούπα, μετά και τη γραπτή της δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο γιος της κρατείται όμηρος.

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή υποστηρίζεται ότι οι αρχές κρατούν όμηρο τον 6χρονο γιο της και αρνούνται να τον παραδώσουν στη μητέρα της και στην αδελφή της, όπως έχουν ήδη αιτηθεί διεκδικώντας την επιμέλειά του.

Αυτή την ώρα τόσο η Πόλα Ρούπα, όσο και η 25χρονη συλληφθείσα αναμένουν να περάσουν το κατώφλι της 5ης τακτικής ανακρίτριας, έτσι ώστε να απολογηθούν ύστερα από την άσκηση ποινικών διώξεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να μπουν στην ουσία των κατηγοριών, αλλά θα προχωρήσουν σε τυπική απολογία.

Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

“Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί  ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε” σημειώνει με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει: “Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.  Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα