Απόφαση-σταθμός: Μισή αποζημίωση σε δικυκλιστή επειδή δεν φορούσε κράνος

Μοτοσυκλετιστής στην Αθήνα με "διπλή ασφάλεια"
Μοτοσυκλετιστής στην Αθήνα με "διπλή ασφάλεια" EUROKINISSI

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας θεωρήθηκε από δικαστήριο της Πάτρας συνυπαίτιος σε τροχαίο για το οποίο δεν έφταιγε, καθώς δεν φορούσε κράνος.

Συνυπαίτιο ατυχήματος θεώρησε δικαστήριο της Πάτρας έναν δικυκλιστή, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο χωρίς να φταίει και αυτό γιατί ο ίδιος δεν φορούσε κράνος.

Το εφετείο Πατρών με μία απόφαση η οποία αναμένεται να αποτελέσει σταθμό «αναγορεύει» επί της ουσίας σε συνυπαίτιο τροχαίου ατυχήματος , όποιον χωρίς να φταίει τραυματιστεί αλλά δεν φοράει κράνος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δικυκλιστής παρέβη κανόνα ασφαλείας και γι’ αυτό είναι συνυπαίτιος για τον τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη μισή αποζημίωση για το ατύχημα.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας στην οδήγηση έχει επιπτώσεις και για τον οδηγό που έπεσε θύμα τροχαίου, χωρίς ο ίδιος να φταίει, σύμφωνα με το Μονομελές Εφετείο Πατρών.

Το δικαστήριο προσδιόρισε το κόστος της θεραπείας του συγκεκριμένου οδηγού στις 2.500 αντί για 5.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των θλαστικών τραυμάτων σε κεφάλι και πρόσωπο με χειρουργική επέμβαση.

SHARE: