Μητροπολίτης Κηφισίας: Δεν έχω πρόβλημα με τον Χόκινγκ ούτε τον αμφισβητώ

Μητροπολίτης Κηφισίας: Δεν έχω πρόβλημα με τον Χόκινγκ ούτε τον αμφισβητώ
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος Eurokinissi

Ο Μητροπολίτης τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι όταν συνέταξε το κείμενο του πασχαλινού του μηνύματος "ούτε που πέρασε από το μυαλό του κάποια αιχμή" για τον εκλιπόντα επιστήμονα - Η αντίδραση Παπαδημούλη

Σε διευκρινήσεις περί επίθεσης στον διακεκριμένο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, προχώρησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 είπε ότι κατάπληκτος διάβασε τις κριτικές και τα σχόλια που προκάλεσε η εγκύκλιός του προς τους πιστούς με αφορμή το Πάσχα.

Τόνισε ότι όταν συνέταξε το κείμενο, ούτε πέρασε από το μυαλό του κάποια αιχμή. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον επιστήμονα και δεν αμφισβητώ την επιστημοσύνη του είπε και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει λόγος πρέπει να υπάρχει και ο αντίλογος, αλλά έως εκεί».

Επισήμανε μάλιστα τη σπουδαιότητα του έργου του Χόκινγκ.

Ακούστε τις δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7:

Υπενθυμίζεται ότι στην εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κηφισίας ανέφερει: «Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Παπαδημούλης: Ένα ακόμη κρούσμα σκοταδισμού

Για σκοταδισμό και ακραία μισαλλοδοξία κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το πασχαλινό μήνυμα του μητροπολίτη Κηφισιάς.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Ένα ακόμη κρούσμα σκοταδισμού και ακραίας μισαλλοδοξίας, που θυμίζει Ταλιμπάν και όχι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα που σέβεται την ανεξιθρησκεία. Δήλωση που ευτυχώς συνάντησε την παγκόσμια αδιαφορία: Ο μητροπολίτης Κηφισιάς “αφόρισε” τον Στίβεν Χόκινγκ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα