Μνημόνιο 3: Οργή λαού και επεισόδια έξω από τη Βουλή

Μνημόνιο 3: Οργή λαού και επεισόδια έξω από τη Βουλή
ΑΘΗΝΑ-7-11-2012-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Μεγαλειώδης συγκέντρωση αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια. Συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ. Μολότοφ και παρατεταμένη χρήση χημικών (Pics+Vid)

Πάνω από 100.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων μέτρων του ”Μνημονίου 3”, με χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν σχηματίσει προστατευτικό κλοιό. Την ίδια στιγμή, η συζήτηση για την ψήφιση, εντός του Κοινοβουλίου, εξελισσόταν σε υψηλούς τόνους.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν εντυπωσιακή και το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν απροσπέλαστο, καθώς όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή είχαν αποκλειστεί και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη παρέμειναν κλειστοί.

Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεκινήσουν και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα πλάγια της Βουλής και προσπάθησαν να ρίξουν τα προστατευτικά κάγκελα.

Δακρυγόνα και μολότοφ συνέθεταν ένα αποπνικτικό σκηνικό, με τους διαδηλωτές να απωθούνται από τα ΜΑΤ, ακόμα και με τη χρήση της υδροφόρας της ΕΛ.ΑΣ., ”ΑΥΡΑ”.

Ομάδες κουκουλοφόρων εκτόξευαν αντικείμενα και μολότοφ και τα ΜΑΤ απαντούσαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ το υδροφόρο όχημα έκανε ρίψη νερού προς τους διαδηλωτές και προς τις φωτιές που είχαν ανάψει στην αρχή της Βασ. Σοφίας.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ρητή εντολή να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από τη Βουλή και να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος.

Παρά τη βροχή, οι πολίτες επέμεναν και επέστρεφαν εκ νέου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα σοβαρά επεισόδια συνεχίζονταν, με τα ΜΑΤ να επιχειρούν συνεχώς στην κάτω πλευρά της πλατείας για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αρνούνταν να αποχωρήσουν.

103 προσαγωγές και 8 τραυματίες αστυνομικοί ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων, ενώ δε σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, εκτός από ένα εκδοτήριο της ΕΘΕΛ κοντά στην πλατεία Συντάγματος που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι συγκρούσεις περιορίστηκαν στην Αμαλίας, όπου και λίγο πριν τις 23:00 απωθήθηκαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα