“Μπαλάκι” έγιναν 400 μετανάστες από τη Σάμο μετά από αντιδράσεις κατοίκων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης

“Μπαλάκι” έγιναν 400 μετανάστες από τη Σάμο μετά από αντιδράσεις κατοίκων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης
Πρόσφυγες Eurokinissi

Κάτοικοι του χωριού εμπόδισαν τα μισθωμένα λεωφορεία με τους μετανάστες από το ΚΥΤ Σάμου να προσεγγίσουν τα συμβεβλημένα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξενοδοχεία-Όταν έφτασαν εκεί με τη συνοδεία Αστυνομίας, οι ξενοδόχοι τα είχαν κλειδώσει και είχαν φύγει φοβούμενοι τους συντοπίτες τους.

Σκηνές απείρου . … κάλους διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, με κατοίκους της περιοχής να εμποδίζουν με μπλόκα την πρόσβαση των μισθωμένων λεωφορείων που μετέφεραν 400 μετανάστες από το ΚΥΤ Σάμου σε ξενοδοχεία της περιοχής, εξαιτίας της ήδη βεβαρημένης εισροής μεταναστών σε δομές της περιοχής της Βόλβης.

Πρόκειται μάλιστα για ξενοδοχεία που μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό υπογράφθηκε σχετική σύμβαση μαζί τους με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα και από την συμφωνία των Περιφερειαρχών να δεχτούν όλες οι Περιφέρειες της χώρας ισότιμη κατανομή μεταναστών για να μπορέσουν να ανακουφιστούν τα πολύπαθα νησιά.

Σαν να μην έφταναν τα μπλόκα, όταν μετά από πολλές προσπάθειες και συνοδεία αστυνομικών έφτασαν τα λεωφορεία στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία, τα βρήκαν κλειστά, κλειδωμένα και τους ξενοδόχους άφαντους που προφανώς για να μην έρθουν σε σύγκρουση με τους συντοπίτες τους, τα έκλεισαν και έφυγαν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν για πολλές ώρες στα λεωφορεία οι μετανάστες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες, μέχρι να βρεθεί μια λύση και τελικά αποφασίστηκε η αυτοκινητοπομπή να γυρίσει πίσω και να κατευθυνθεί στην Εύβοια όπου θα καταλήξουν τελικά οι 400 μετανάστες. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους ξενοδόχους που είχαν έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο και αναγκάστηκαν να μην τηρήσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version