Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε ΑΤΜ τραπεζών και σε γραφεία της ΝΔ

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε ΑΤΜ τραπεζών και σε γραφεία της ΝΔ
Επίθεση σε τράπεζα στη Κάνιγγος, Αρχείο Eurokinissi

Καταιγισμός εμπρηστικών επιθέσεων πιθανόν και πάλι ως ένδειξη «αλληλεγγύης» αντιεξουσιαστών προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σε βάρος ΑΤΜ τραπεζών και γραφείων τοπικών οργανώσεων της ΝΔ.

Νέο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα, πιθανόν και πάλι για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σε βάρος υποκαταστημάτων και ΑΤΜ τραπεζών, αλλά και σε βάρος γραφείων τοπικών οργανώσεων της ΝΔ.

Περίπου 40 λεπτά μετά την μία τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος δύο ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, επί της οδού Γούναρη 137 στη Γλυφάδα. Μόλις δύο λεπτά μετά σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στην ίδια περιοχή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιθάκης.

Την ίδια ώρα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος ΑΤΜ τράπεζας που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη σουπερμάρκετ, στη συμβολή των οδών Αθηνοδώρου και Θεσσαλονίκης, στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και στην πρόσοψη της επιχείρησης.

Στις 3 τα ξημερώματα σημειώθηκε ακόμη μία εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ, στην πρόσοψη υποκαταστήματος τράπεζας, επί της οδού Μούσκου Χαράλαμπου 12, στου Ζωγράφου.

Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων όμως και αυτή την φορά μπήκε η Νέα Δημοκρατία, με εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε βάρος γραφείων τοπικών οργανώσεων της, 40 λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα, επί της οδού Νικηταρά 35, στη Ν. Ιωνία και στη συμβολή των οδών Θουκιδίδου 32 και Γρ. Αυξεντίου, στον Άλιμο. Προκλήθηκαν φθορές στους υαλοπίνακες και στις δύο περιπτώσεις και μαύρισμα στις εισόδους, ενώ στα σημείο εντοπίστηκαν υπολείμματα από πλαστικά μπιτόνια.

Από όλες τις περιοχές που σημειώθηκαν αυτές οι εμπρηστικές επιθέσεις έχουν γίνει συνολικά 20 προσαγωγές υπόπτων που έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και εξετάζονται. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι πλην δύο αλλοδαπών που κρατούνται για διοικητική απέλαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα