Μπασκόζος: Προστασία για τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι η αποφυγή του τσιμπήματος

Μπασκόζος: Προστασία για τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι η αποφυγή του τσιμπήματος
Ψεκασμοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου Eurokinissi

"Η πολιτεία έχει ευθύνη για τα μέτρα κουνουποκτονίας. Οι περιφέρειες είναι υπεύθυνες για κεντρικούς μεγάλους ψεκασμούς" είπε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Για τον ιό του δυτικού Νείλου μίλησε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

“Έχουμε 153 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 17 νεκρούς, οι οποίοι είναι όλοι ηλικιωμένοι. Τα γεγονότα δεν επιτρέπουν ούτε εφησυχασμό αλλά και δεν δικαιολογούν πανικό. Το 2010 είχαμε 163 κρούσματα και 30 νεκρούς. Είναι η ίωση του καλοκαιρού. Θα πρέπει να περάσουν οι συνθήκες υγρασίας ζέστης και κυκλοφορίας των κουνουπιών γιατί ο ιός μεταδίδεται με το κουνούπι.

Δεν υπάρχει ούτε φάρμακο ούτε εμβόλιο. Η προστασία είναι η αποφυγή του τσιμπήματος. Γι’ αυτό χρειάζονται εντομοαπωθητικά, κουνουπιέρες, ενώ οι ηλικιωμένοι που συνήθως παθαίνουν επιπλοκές πρέπει να φορούν μακρυμάνικα και παντελόνια. Ας σταματήσουμε να ποτίζουμε αργά το απόγευμα και το βράδυ γιατί μαζεύονται κουνούπια. Η πολιτεία έχει ευθύνη για τα μέτρα κουνουποκτονίας. Οι περιφέρειες είναι υπεύθυνες για κεντρικούς μεγάλους ψεκασμούς και κάνουν καλά τη δουλειά τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα