Μύκονος: Τι κατέγραψε το Reuters στο “σιωπηλό” νησί των Ανέμων την πρώτη νύχτα των μέτρων

Μύκονος: Τι κατέγραψε το Reuters στο “σιωπηλό” νησί των Ανέμων την πρώτη νύχτα των μέτρων
Μύκονος (ΦΩΤΟ Αρχείου) ⓒ 2021 Derek Gatopoulos/Associated Press

Η πρώτη νύχτα του mini lockdown στη Μύκονο ήταν μία περίεργη νύχτα, χωρίς μουσική και με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00. Όλα όσα κατέγραψε ο φακός του Reuters.

Η “σιωπηλή” Μύκονος δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα για έναν από τους κορυφαίους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως το Reuters.

Ρεπόρτερ του μέσου βρέθηκε στο νησί των Ανέμων κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του mini lockdown και κατέγραψε μία ασυνήθιστη πραγματικότητα.

Όπως ήταν λογικό το ρεπορτάζ εστίασε στην απουσία μουσικής από τα μαγαζιά ενώ φιλοξενήθηκαν και απόψεις επιχειρηματιών όπως ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι “την πιο κρίσιμη εποχή του χρόνου αποφάσισαν να καταστρέψουν την οικονομία του νησιού”.

Οι επισκέπτες βίωναν μία μάλλον περίεργη πραγματικότητα. “Οι διακοπές μας καταστράφηκαν” είπε μία Βρετανίδα ενώ ένας νεαρός είχε πιο σοβαρό πρόβλημα: “Ήρθα να γιορτάσω τα γενέθλιά μου και δεν έχει μουσική. Σας παρακαλώ, φέρτε πίσω τη μουσική” δήλωσε on camera.

Από το Σάββατο (17/07) για τη Μύκονο ισχύουν περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση της μουσικής αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 01:00 έως τις 06:00 το πρωί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα