Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας
MOTIONTEAM

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ήδη 13.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη και συνολικά 20.000 στην περιφέρεια

Την ανάγκη να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθούν οι ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων έθεσε σε σύσκεψη που είχε σήμερα στο δήμο Παιονίας με δημάρχους, φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες εθελοντές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Ερυθρό Σταυρό για να τα διανείμει στους πρόσφυγες και ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που τα προσέφεραν για αυτό το σκοπό.

«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να κηρυχθεί το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε προμήθειες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να τα διανείμουμε στους πρόσφυγες» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Σημείωσε, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους και στις περιφέρειες να διοχετεύουν κονδύλια για τη στήριξη του προσφυγικού ζητήματος».

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας,ήδη,τουλάχιστον δεκατρείς χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην Ειδομένη και συνολικά γύρω στις είκοσι χιλιάδες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στόχος της σύσκεψης ήταν να αναζητηθούν τρόποι καλύτερης αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν από την παραμονή των προσφύγων στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network