Νέα μέτρα: Οι οδοντίατροι θα καθορίζουν πότε θα απαιτείται rapid test

Νέα μέτρα: Οι οδοντίατροι θα καθορίζουν πότε θα απαιτείται rapid test
shutterstock

Αλλάζει από αύριο, Δευτέρα ο τρόπος με τον οποίο οι ασθενείς θα επισκέπτονται τα οδοντιατρεία. Δείτε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σε ισχύ τίθενται από αύριο, Δευτέρα τα νέα μέτρα κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, οι οδοντίατροι είναι αυτοί που θα καθορίζουν ποιοι ασθενείς θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test και ποιοι όχι, καθώς μέχρι τώρα προβλεπόταν διεξαγωγή rapid test 48 ωρών τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους.

Πλέον, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, με ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, “ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέως αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση. Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος, εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία”.

Αναλυτικά το ΦΕΚ:

https://www.news247.gr/download/5123//953000/dentistfek.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version