Νέα μέτρα: Τι ισχύει για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
istock

Ποιο το ποσοστό τηλεργασία σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τι αλλάζει από σήμερα, Πέμπτη σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, τα οποία, εκτός από την εστίαση, τη χρήση της μάσκας και το ρεβεγιόν αφορούν και την τηλεργασία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε νωρίτερα, διαφοροποιείται το ποσοστό τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά:

Τηλεργασία στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία, καθορίζεται σε ποσοστό έως 50%, βάσει πλάνου εργασιών κάθε υπηρεσίας, για την κατάρτιση του οποίου λαμβάνονται υπόψη η φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας.

Τηλεργασία στις Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. Προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με παροχή τηλεργασίας ή παροχή εργασίας σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, όπου είναι εφικτό.

Το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με απόφαση του εκάστοτε εργοδότη και μέχρι ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%). Η προσέλευση των εργαζομένων πραγματοποιείται σταδιακά.

Η ΚΥΑ:

https://www.news247.gr/download/7144//851000/kya.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα