Υποψίες για εμπρησμούς στη Ζάκυνθο. Νέα φωτιά στο Ναυάγιο

Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Απανωτές είναι οι πυρκαγιές στην Ζάκυνθο. Μόλις βελτιώνεται η εικόνα σε ένα πύρινο μέτωπο ξεσπά κάτω από ύποπτες συνθήκες νέα πυρκαγιά σε άλλο σημείο

Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση ξανά στην Ζάκυνθο και αυτή την φορά πάνω από την πασίγνωστη παραλία και περιοχή του νησιού, Ναυάγιο που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Φαίνεται πως στην Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών φέτος με άγνωστη προέλευση αλλά φανερούς στόχους για την τουριστική κίνηση στο νησί και δεν είναι τυχαίο ότι αποφασίστηκε από σήμερα να πραγματοποιεί εναέριες περιπολίες πάνω από το νησί και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, το drone της Πυροσβεστικής.

Πρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού), που ερευνά την πιθανότητα αυτή, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη μαρτυρία που θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου.

Η τακτική πάντως αν όντως είναι αποτέλεσμα εμπρησμών και όχι κάποια φοβερή σύμπτωση, είναι εμφανής. Περιμένουν δηλαδή να βρεθούν σε ύφεση οι προηγούμενες πυρκαγιές και αμέσως βάζουν φωτιά σε νέο σημείο.

Μετά τις Βολίμες λοιπόν και τις Ορθονιές και άλλες πιο μικρές φωτιές που προηγήθηκαν σειρά είχε η παραλία-σύμβολο του νησιού, το Ναυάγιο – Άγιος Γεώργιος. Η φωτιά είναι σχετικά κοντά στην Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου χωρίς να απειλείται.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, δύο PZL και ένα ελικόπτερο, ενώ έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν δυνάμεις από τις Ορθονιές στο Ναυάγιο, όπως έγινε χθες με τις Βολίμες.

Την ίδια ώρα, καλύτερη είναι πλέον η εικόνα του πύρινου μετώπου στις Ορθονιές Ζακύνθου όπου από χθες το απόγευμα καίγεται μεγάλη δασική έκταση αποτελούμενη από πουρνάρια και πεύκα.

Ευτυχώς και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από χθες στην περιοχή, δεν απειλήθηκαν τυχόν οικισμοί, ενώ πλέον υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες μέσα στην ήδη καμένη περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τεράστιες ενισχύσεις από την Δυτική Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και την Δυτική Μακεδονία που μάχονται στο πλευρό των λιγοστών πυροσβεστών του νησιού.

Έτσι συνολικά πλέον στην Ζάκυνθο επιχειρούν 65 άντρες με 24 οχήματα της Πυροσβεστικής, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα και ένα του Δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν πλέον δύο καναντέρ και δύο PZL, ενώ το πρωί επιχειρούσαν ακόμα δύο καναντέρ.

Νέα φωτιά και στην Μεσσηνία σε δύσβατο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται και νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, σε εξαιρετικά ορεινό και δύσβατο σημείο, δίχως να κινδυνεύει άμεσα οικισμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο καναντέρ, 5 PZL και ένα ελικόπτερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE: