Νέα Σμύρνη: Προς κατάρρευση οι κατηγορίες κατά των δύο εκπαιδευτικών που έπαιζαν ρακέτες

Νέα Σμύρνη: Προς κατάρρευση οι κατηγορίες κατά των δύο εκπαιδευτικών που έπαιζαν ρακέτες
Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Οι εκπαιδευτικοί που συνελήφθησαν στα περσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη παίζοντας ρακέτες έχουν περάσει στη νομική αντεπίθεση.

Από τα περσινά “ανδραγαθήματα” της ΕΛΑΣ στη Νέα Σμύρνη που περιελάμβαναν, εκτός των άλλων, και επίθεση και σύλληψη ανυποψίαστων πολιτών, εκπαιδευτικών μάλιστα, που έπαιζαν… ρακέτες στο άλσος της πόλης έχουν περάσει αρκετοί μήνες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν προκύπτουν εξελίξεις, συμβαίνει, για την ακρίβεια, ακριβώς το αντίθετο. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι υπέστησαν μία επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά στην ΓΑΔΑ, έχουν περάσει σε νομική αντεπίθεση.

Μέσα στους προηγούμενους μήνες λοιπόν προχώρησαν σε αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου, προσφυγή κατά του προστίμου που τους είχε υποβληθεί (για παραβίαση, υποτίθεται, των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού) αλλά και σε μήνυση κατά των αστυνομικών που επιχείρησαν εναντίον τους.

Οπως αναφέρουν ενημερώμενες νομικές πηγές έχουν παρθεί ήδη έξι ένορκες καταθέσεις που βεβαιώνουν ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους προσάπτουν και ότι βρίσκονταν σε διαφορετική τοποθεσία από αυτή που έγινε-όπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ- επίθεση κατά αστυνομικών από 30 άτομα.

Η δικογραφία, δε, επέστρεψε και πάλι από τον αρμόδιο εισαγγελέα στο τμήμα για “περαιτέρω ενέργειες” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι ρυθμοί των εξελίξεων βέβαια δεν είναι πολύ γρήγοροι, ωστόσο από τη μέχρι στιγμής διαδικασία έχει γίνει σαφές ότι οι συλληφθέντες που εν συνεχεία έγιναν μηνυτές, διαθέτουν ισχυρά στοιχεία με τα οποία θα υποστηρίξουν την αθωότητά τους και το γεγονός ότι έπεσαν θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα