Νέα Σμύρνη: Πιθανόν θύμα εγκατάλειψης και ασιτίας το νεογνό - Δεν έφερε κακώσεις

H πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018 βρέθηκε νεκρό το νεογνό
H πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018 βρέθηκε νεκρό το νεογνό EUROKINISSI

Ένας προς έναν εξετάστηκαν οι ένοικοι όλων των διαμερισμάτων στην πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, στον ακάλυπτο της οποίας εντοπίστηκε το νεκρό νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο του. Δεκάδες οι καταθέσεις που ελήφθησαν από όλη την γειτονιά

Πιθανόν θύμα της εγκατάλειψης και της ασιτίας έπεσε το νεογέννητο αγοράκι που βρέθηκε νεκρό το απόγευμα του Σαββάτου στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, επί της Οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη.

Αυτή είναι η πιο λογική εκτίμηση αφού τα ακριβή αίτια θανάτου του νεογνού είναι απροσδιόριστα όπως κατέληξαν στην από κοινού νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Γιώργος Ντιλέρνια και Σουλτάνα Μαριανού, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το αγοράκι όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα και έτσι για να γίνουν σοφότεροι οι ιατροδικαστές, θα προχωρήσουν και σε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Αυτό που ανατριχιάζει είναι ότι γεννήθηκε ζωντανό και πάνω από 3,5 κιλά, ήταν ολοκληρωμένη κύηση 9 μηνών και πέθανε ελάχιστες ώρες μετά την γέννησή του, δηλαδή από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πιθανόν δηλαδή έμεινε όλη τη νύχτα έτσι μέχρι να καταλήξει.

Το νεκρό νεογέννητο εντοπίστηκε το απόγευμα το Σαββάτου αρχικά από μία ένοικο της πολυκατοικίας μέσα σε μία νάιλον ροζ σακούλα, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο του και πάνω σε ένα δίχτυ που χρησιμοποιείται ως στέγαστρο στον ακάλυπτο και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Δηλαδή, καθώς περνούσε η συγκεκριμένη γυναίκα κάτω από το στέγαστρο είδε την σακούλα από πάνω και αυτό της τράβηξε την προσοχή για να δει τι ήταν.

Στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, παρουσία του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν ένα προς ένα όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και πήραν καταθέσεις από όλους τους ενοίκους, δίχως όμως μέχρι στιγμής να προκύψει κάτι ενοχοποιητικό για κάποιον από αυτούς και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα το παιδί να απορρίφθηκε από τον ή τους δράστες εκεί για «ξεκάρφωμα» και να γεννήθηκε αλλού, πιθανόν όμως στην ευρύτερη γειτονιά.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στις διπλανές πολυκατοικίες και στην ευρύτερη γειτονιά, όπου ομάδα αστυνομικών πήρε πάνω από 40 καταθέσεις από γείτονες και ερεύνησε ακόμη και 4 διαμερίσματα airbnb, με αρνητικά όμως αποτελέσματα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κατάθεση που να υποδεικνύει κάποια κοπέλα ως πρόσφατα εγκυμονούσα.

Το σενάριο να ήταν αποτέλεσμα ανεπιθύμητης κύησης από θύμα μαστροπών απομακρύνεται αφού δεν θεωρείται από τις Αρχές ότι θα το πετούσαν έτσι στον ακάλυπτο, αλλά πιθανόν θα είχε ακόμη πιο φρικτό θάνατο και θεωρούν ότι είτε η απάντηση για την συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται στην ευρύτερη γειτονιά είτε το άτομο που το έπραξε αυτό γνώριζε έστω με έμμεσο τρόπο την γειτονιά.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες, αφού τέλη Φεβρουαρίου, είχε εντοπιστεί και πάλι νεογέννητο βρέφος σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη, το οποίο είχαν στραγγαλίσει με τον ομφάλιο λώρο του και ένα σκοινί και του είχαν κλείσει το στόμα με χαρτοπετσέτες. Παρά τις αδιάκοπες έρευνες των αρχών αυτή η περίπτωση δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί.

Ισχύει όμως το ίδιο. Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση οι Αρχές ζητούν την βοήθεια των πολιτών και αν κάποιος αντιλήφθηκε κάτι ύποπτο να το αναφέρει στις Αρχές όπως για παράδειγμα μία έγκυο γυναίκα που ξαφνικά δεν κυοφορεί πλέον και το μωρό είναι άφαντο.

Είναι προφανές ότι και σε αυτή την περίπτωση το νεογέννητο, επίσης αγοράκι, δεν γεννήθηκε σε νοσοκομείο αλλά σε κάποιο χώρο, πιθανόν σε κάποιο διαμέρισμα άρα κλάματα μωρού από διαμέρισμα που μέχρι πρότινος δεν είχε μωρό επίσης μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή κάποιου. Και σε αυτή την περίπτωση βεβαίως θα γίνει έρευνα και σε νοσοκομείο μήπως η λεχώνα αναζήτησε Πρώτες Βοήθειες μετά την γέννα για τον εαυτό της.

Υψηλόβαθμοί αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν πως η Ασφάλεια έχει θέσει ως προτεραιότητά της, την πλήρη διαλεύκανση και των δύο υποθέσεων, ώστε όπως τονίζουν, να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία, πως ο μιμητισμός σε τέτοιου είδους «επιλογές» δεν θα μείνει δίχως τιμωρία.

Ισχύει βεβαίως πως μέχρι και σήμερα η Ασφάλεια δέχεται πληροφορίες για την πρώτη υπόθεση της Πετρούπολης και όλες έχουν εξεταστεί και ερευνηθεί δίχως όμως να έχουν οδηγήσει κάπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεκρό βρέφος στη Ν.Σμύρνη: Γεννήθηκε ζωντανό και πέθανε λίγες ώρες μετά

Νεκρό βρέφος στη Ν. Σμύρνη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μάνας και τυχόν συνεργών

ADVERTISING

SHARE: