Νέα Σμύρνη: Στο εδώλιο ο 22χρονος που παρενοχλούσε νεαρές γυναίκες

Νέα Σμύρνη: Στο εδώλιο ο 22χρονος που παρενοχλούσε νεαρές γυναίκες
Στο εδώλιο ο 22χρονος Eurokinissi

Ο 22χρονος δικάζεται για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή. Ανοικτό το ενδεχόμενο της αναβολής.

Τέλος στην τριήμερη κράτησή του μπαίνει για τον 22χρονο που κατηγορείται για τη σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το Αυτόφωρο Μονομελές είχε ζητήσει να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος έως σήμερα οπότε και θα καθίσει στο εδώλιο για να δικαστεί για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Ο 22χρονος αναμένεται να αποδεχθεί την κατηγορία, όπως προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις του συνηγόρου του Γ. Μυταλούλη, όσο και η κατάθεση της μητέρας του κατηγορούμενου για να πείσει το δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να κρατηθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. «Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει» υποστήριξε η μητέρα του και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να απευθυνθεί σε ειδικούς.

Σύμφωνα με το άρθρο 337 του Ποινικού Κώδικα, που του έχει αποδοθεί, η κάθε πράξη προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία αποτελεί πλημμέλημα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους. Συγκεκριμένα, στην επίμαχη διάταξη αναφέρεται: «Όποιος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις, με γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου ή με επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, προσβάλλει βάναυσα την τιμή άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση».

Το ενδεχόμενο αναβολής

Ο κατηγορούμενος έχει αναγνωριστεί για συνολικά πέντε περιστατικά αντίστοιχα με εκείνα της Νέας Σμύρνης. Η επαπειλούμενη ποινή πάντως, αναμένεται να είναι είτε εξαγοράσιμη είτε να έχει αναστέλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να μην μπει στη φυλακή. Άλλωστε, το αδίκημα που του έχει αποδοθεί, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ζητηθεί ακόμη μία αναβολή.

Κι αυτό ενδέχεται να συμβεί εάν οι καταγγέλουσες δεν είναι παρούσες στη δίκη για να καταθέσουν και η υπεράσπιση αιτηθεί -όπως δικαιούται- να κληθούν για να εξεταστούν ή για κάποιον άλλο λόγο. Σε μία τέτοια περίπτωση, το δικαστήριο δεν μπορεί να αποφασίσει την κράτηση του κατηγορούμενου, ο οποίος θα αφεθεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version