Νέο ‘όχι’ σε αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέο ‘όχι’ σε αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο Εφετείο, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015. Το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε την αποφυλάκιση τςη Βίκυς Σταμάτη μετά από 3 χρόνια κράτησης και 6 αιτήματα χωρίς αποτέλεσμα. Η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο και της εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Παραμένει έγκλειστος ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος παρά το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης. Η υπεράσπιση υπέβαλε γνωμάτευση γιατρού, ο οποίος κατέληξε ότι χρειάζεται άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο

Απορρίφθηκε η τέταρτη κατά σειρά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πρώην υπουργός απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασίας, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ύστερα και από την επίσης απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέας της έδρας. Όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος πράγματι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όμως η συνέχιση της κράτησής του δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

“Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα προχθές μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο”, ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Κι όλα αυτά ενώ η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου υπέβαλε τη γνωμάτευση του αναπλ. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, Χρήστου Κλωνάρη, ο οποίος αφού εξέτασε προ δύο ημερών τον κατηγορούμενο κατέληξε ότι έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

“Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)”, καταλήγει το ιατρικό πόρισμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα