Νέο βίντεο ρατσισμού: Οδηγός λεωφορείου βρίζει μετανάστη – Αντέδρασαν οι επιβάτες

Νέο βίντεο ρατσισμού: Οδηγός λεωφορείου βρίζει μετανάστη – Αντέδρασαν οι επιβάτες

Τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς είχαμε από οδηγό λεωφορείου στην Αθήνα. Σφοδρή ήταν η αντίδραση των επιβατών.

Και τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς από οδηγό λεωφορείου, αυτή τη φορά εναντίον μετανάστη με καταγωγή από την Αφρική.

Σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιεύθηκε στη σελίδα “Μένουμε Ενεργοί” στο Facebook, το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα (17/5) σε δρομολόγιο λεωφορείου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο οδηγός σταμάτησε για να κατεβάσει επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική, προφασιζόμενος ότι τα πράγματα που μετέφερε, εμπόδιζαν τη μετακίνηση των υπολοίπων επιβατών. Μάλιστα, δεν υπήρξε κανένα παράπονο από άλλον επιβάτη, αλλά ο οδηγός προέβη στη πράξη αυτή με δική του πρωτοβουλία.

Προηγουμένως και σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο οδηγός είχε εξυβρίσει τον μετανάστη. Όπως μεταφέρει επιβάτιδα, που ήταν παρούσα στο περιστατικό: “Σε μία στάση μπήκε αυτό το παιδί με ένα καροτσάκι από αυτά της αγοράς (μικρότερο από καροτσάκι μωρού όχι ότι έχει σημασία). Το λεωφορείο είχε πολύ κόσμο. Ο οδηγός έκλεισε την πόρτα αλλά είχε μαγκώσει το ρούχο του μετανάστη. Φώναξα στον οδηγό να ανοίξει, την άνοιξε και την ξανάκλεισε.

Δυο-τρία λεπτά πιο μετά και αφού ο επιβάτης είχε μπει πιο μέσα, ο οδηγός σταματάει το λεωφορείο. Φωνάζει για ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μετανάστης. Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη μας γι’ αυτό και στο βίντεο ακούγεται να λέει προς επιβάτη “Εσύ, τον υποστηρίζεις;” για να πάρει την απάντηση “Φυσικά και τον υποστηρίζουμε”. Γενικά όλοι την έλεγαν στον οδηγό κ αυτό είναι παρήγορο”.

Στο βίντεο, ο οδηγός ακούγεται να λέει πως το καροτσάκι του επιβάτη τον εμποδίζει, ενώ ισχυρίζεται ότι απαγορεύεται να το έχει μέσα στο λεωφορείο. Με τη σειρά τους, οι επιβάτες απαντούν στον οδηγό πως αν ήταν ψώνια κάποιου Έλληνα δεν θα είχε το ίδιο πρόβλημα, ενώ τον καλούν να ασχοληθεί με τη δουλειά του. Αν μη τι άλλο, η άμεση αντίδραση του κόσμου είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Θυμίζουμε πως στις 8 Μαίου, οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη εξύβρισε χυδαία επιβάτη, ενώ τον χτύπησε και στο στήθος πριν απειλήσει άλλους επιβάτες που τραβούσαν τα πλάνα.

Αντιστοίχως, είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό στην Αθήνα, όταν άλλος οδηγός είχε αναγκάσει μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του προκειμένου να καθίσει μια γυναίκα, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, “εδω κουμάντιο κάνω εγώ”. Για τα περιστατικά διενεργούνται πειθαρχικοί έλεγχοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα