Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους
Ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Μετασεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Κρήτη, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Η δόνηση είχε το επίκεντρό της στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε τη Δευτέρα ο ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ.

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.50 το πρωί της Τρίτης (27/09), στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του ένα νεκρό και εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους.

Το επίκεντρο υπολογίζεται στα 21 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά της Άρβης και 22 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Tο εστιακό βάθος εκτιμάται στα 13,3 χλμ.


“Μπαράζ” μετασεισμών

Στο μεταξύ, δεν σταμάτησε να κουνιέται το Αρκαλοχώρι, από το βράδυ της Δευτέρας (27/09) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (28/09), με τις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή να είναι λίγο πάνω από τα 3 ρίχτερ,

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 ρίχτερ αμφότεροι, στις 23.10 και στις 00.37 μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας νέο κύμα ανησυχίας.

INTIME

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, στις 02.13 σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 ρίχτερ στα 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος 13.5 χλμ.

Περίπου 13 λεπτά αργότερα, ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά, στο θαλάσσιο χώρο, 21 χλμ ΝΔ της Άρβης, με 3,2 ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χλμ, για να επανέλθει μόλις 3 λεπτά αργότερα με 3,5 ρίχτερ στα 15,9 χλμ εστιακό βάθος.

INTIME

Επίσης, 2,6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.44 τα ξημερώματα σε εστιακό βάθος 5 χλμ, 1,9 ρίχτερ στα 17 χλμ ΒΔ της Άρβης στις 03.16, 2 λεπτά αργότερα 2.5 ρίχτερ στην υποθαλάσσιο χώρο στα 26 χλμ Ν της Άρβης, 2,4 ρίχτερ στις 03.49 και 2,9 ρίχτερ στις 03.54.

Στις 06.03 το πρωί σημειώθηκε δόνηση 3 ρίχτερ σε απόσταση 25 χλμ. ΔΒΔ της Άρβης, σε εστιακό βάθος 5 χλμ, ενώ 2,6 ρίχτερ σημειώθηκαν στις 07.23 το πρωί, “καλημερίζοντας” τους κατοίκους όλου του Ηρακλείου στην αγωνία.

INTIME

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι διανυκτέρευσαν σε σκηνές που μεταφέρθηκαν, χθες, στο Εκθεσιακό Κέντρο της περιοχής, μακριά από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή μεταφέρθηκαν 80 σκηνές, χωρητικότητας 20 ατόμων έκαστη, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλες.

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι μετά τον σεισμό στην Κρήτη EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Όπως αναφέρει το Cretapost.gr, κάποιοι άλλοι προτίμησαν να παραμείνουν στις πλατείες των χωριών τους. Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης μερίμνησε να τους δώσει σκηνές οι οποίες στήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά τυλιγμένοι με κουβέρτες και μπουφάν πέρασαν τη νύχτα σε δρόμους και πλατείες ακόμα και στα αυτοκίνητα τους.

INTIME

Υπό το φόβο πλιάτσικου αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις περιουσίες τους παρά το γεγονός ότι με εντολή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι μετά τον σεισμό στην Κρήτη EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων.

INTIME

Κέντρο Υγείας σε σκηνή του στρατού στο Αρκαλοχώρι

Ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας στήθηκε μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

INTIME

«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Πάντως σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη τη χθεσινή νύχτα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί.

INTIME

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version