Νεροποντή σε Λαμία - Καρπενήσι: Πλημμύρες, κυκλοφοριακό χάος και αποκλεισμένοι

Οι χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα
Οι χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα LAMIAREPORT.GR

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η νέα καταιγίδα που έπλεξε μεγάλο τμήμα του νομού Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα να φουσκώσουν ρέματα, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να χρειαστεί επέμβαση των αρχών για απεγκλωβισμούς οδηγών.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να ψάξουν σε όλα τα ρέματα προκειμένου να εντοπίσουν ζευγάρι από τη Λαμία που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο που είχε φουσκώσει, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Το ζεύγος κατευθυνόταν προς Σπερχειάδ και το αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος άνδρα παρασύρθηκε από χείμαρρο παρασύροντας τον ίδιο και την 63χρονη σύζυγό του που ήταν μαζί του. Το ζευγάρι μέσα στον πανικό δεν μπορούσε να δώσει το σωστό στίγμα στις αρχές για τους εντοπίσουν, κάτι που ωστόσο κατέστη εφικτό λίγη ώρα αργότερα

Η νεροποντή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα, μετατρέποντας δρόμους και ρέματα σε χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η βροχή δεν είχε τόσο μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, επικίνδυνα έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα τα οποία οδηγούν τα νερά από το όρος Όρθρυς, όπου βρέχει ακατάπαυστα, στον Σπερχειό ποταμό και απειλούν να διακόψουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία προς τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι.

Τα νερά μέσα στους χειμάρρους έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού περνώντας πάνω από τις γέφυρες, αφού οι χείμαρροι είναι κάθετοι στον εθνικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ενώ την ίδια στιγμή Τροχαία και Πυροσβεστική, μαζί με τις δυνάμεις τη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκονται επί ποδός και δίνουν μάχη στο χωριό Στύρφακα για να μη μπουν τα νερά στα σπίτια.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίσσονται και στο χωριό Λυγαριά, μόνο που τα νερά φεύγουν από την κατοικημένη περιοχή και έχουν δημιουργήσει μία λίμνη στο νότιο άκρο του χωριού, κόβοντας τη δίοδο προς την αγροτική περιφέρειά του.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των αυτοκινήτων που θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Λαμία
Ποτάμια οι δρόμοι στη Λαμία LAMIAREPORT.GR
Πηγή: 

ΒΙΝΤΕΟ: lamiareport.gr

ADVERTISING

SHARE: