Νετανιάχου: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για χτύπημα κατά Ισραηλινών

Νετανιάχου: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για χτύπημα κατά Ισραηλινών

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι στόχος της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη ήταν Ισραηλινοί πολίτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε απόψε ότι δεν διαθέτει αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στοχοθετήθηκαν ειδικά Ισραηλινοί πολίτες, ακόμα κι αν τρεις από τους τέσσερις νεκρούς είναι Ισραηλινοί υπήκοοι.

«Δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτή η επίθεση είχε ως στόχο Ισραηλινούς» επισήμανε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου είναι επίσης επικεφαλής.

Τρεις Ισραηλινοί κι ένας Ιρανός έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε σήμερα την Κωνσταντινούπολη, όπου τραυματίστηκαν επίσης 36 άνθρωποι, μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης ανακοίνωσε επιπλέον ότι το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα εκδώσει αύριο αυστηρότερες συστάσεις και οδηγίες προς τους Ισραηλινούς που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «όμως βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές».

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντόρε Γκολντ, αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη αύριο, γνωστοποίησε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, η οργάνωση Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA) ναύλωσε δύο αεροσκάφη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με στόχο τον επαναπατρισμό των Ισραηλινών πολιτών που τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης στην Ιερουσαλήμ.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network