Νίκος Πηλός: “Πιθανότατα ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες”

Νίκος Πηλός: “Πιθανότατα ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες”
Ο Φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός EUROKINISSI

Στις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, σύμφωνα με τις οποίες η σύλληψη του Νίκου Πήλου οφείλεται σε "τεχνικό ζήτημα", απαντά ο φωτορεπόρτερ.

Στα περί “τεχνικού ζητήματος” που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τη δίωξη του Νίκου Πηλού, ο οποίος προσήχθη την Τρίτη (22/11), στα Προσφυγικά, απαντά με δήλωσή του ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ.

Στη δήλωσή του, ο κ. Πήλος χαρακτηρίζει “εσφαλμένες” τις πληροφορίες που διαθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί του ζητήματος, διαψεύδοντας όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση των συντακτών από τον κ. Οικονόμου, ότι “δεν επέδειξε την ταυτότητά του”.

Όσα υποστηρίζει, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο φωτορεπόρτερ, είναι καταγεγραμμένα και στην οικειοθελή κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Πηλού:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, την 24-11-2022, ανέφερε ότι η προσαγωγή και παραμονή μου επί 8 και πλέον ώρες στη Γ.Α.Δ.Α. οφείλεται δήθεν στο ότι «δεν επέδειξα την ταυτότητά μου».

Πιθανότατα, ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αφού, τόσο κατά την αρχική «δέσμευσή» μου όσο και κατά την προσαγωγή μου στη Γ.Α.Δ.Α., αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας που είναι σε ισχύ.

Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην κατάθεση (έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου) που οικειοθελώς έδωσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στην οποία καταχωρούνται τα πλήρη στοιχεία του δελτίου αστυνομικής μου ταυτότητας, καθώς και το επάγγελμά μου (φωτοειδησεογράφος) το οποίο εδώ και 35 χρόνια ασκώ, τηρώντας τους κανόνες που το διέπουν.

ΕΣΗΕΑ: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του φωτογράφου Νίκου Πηλού

Νωρίτερα, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του Νίκου Πηλού.

“Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση –δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, ηχολήπτες–, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ, αντιμετωπίζουν περιορισμούς που συνεχώς αυξάνονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, της αυθαίρετης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων” σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και συνεχίζει αναφορικά με το περιστατικό:

“Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η απαγόρευση σε φωτορεπόρτερ να καλύψουν την επιχείρηση της αστυνομίας στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, η οποία κατέληξε σε 79 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο εξαίρετος βραβευμένος φωτογράφος Νίκος Πηλός, ο οποίος, στο πλαίσιο του φωτογραφικού οδοιπορικού που ετοιμάζει την τελευταία τριετία, βρέθηκε στα προσφυγικά πολύ αργότερα από την επιχείρηση της αστυνομίας”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης διαμαρτύρεται έντονα για την προσαγωγή του συναδέλφου, αν και από την πρώτη στιγμή επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα, καθώς και για την πολύωρη και αναιτιολόγητη κράτησή του στη ΓΑΔΑ και, μάλιστα, χωρίς να του επιτρέπεται η επικοινωνία με τις Ενώσεις που τον εκπροσωπούν. Ζητούμε να αποσυρθούν οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τον βαραίνουν, επειδή απλώς βρέθηκε στο χώρο, που αποτελεί μέρος της εργασίας του! Ενέργειες, όπως αυτή, απειλούν ευθέως την ενημέρωση” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα