Μια κοινότητα μάθησης και πρακτικής από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο

Παιδιά που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα σχολεία για την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους
Παιδιά που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα σχολεία για την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους EUROKINISSI

Οι δράσεις που φοιτητές και διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, πραγματοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται την Δευτέρα στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.

Από το φθινόπωρο του 2015, μία ομάδα φοιτητριών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, υπό την εποπτεία της αναπληρώτριας καθηγήτριας κ. Αλεξάνδρας Ανδρούσου και συνεργατών της, προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις και την υποστήριξή της στα παιδιά του νηπιαγωγείου της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας του Ελαιώνα αλλά και στους γονείς τους.

Την Δευτέρα 17/12 στις 17:00 στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, οι δράσεις που οι φοιτήτριες του ΤΕΑΠΗ πραγματοποιούν στον Ελαιώνα, θα παρουσιαστούν σε ημερίδα με τίτλο: “3 Χρόνια Δράσεις στον Ελαιώνα: Μια κοινότητα μάθησης και πρακτικής από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο”. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ, κ. Θωμάς Κ. Μπάμπαλης, η Πρόεδρος του ΤΕΑΠΗ, κ. Δήμητρα Μακρυνιώτη, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Α’Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, κ. Τάσος Παπαγεωργίου, η κ. Μαρία Νέζη, Οργανωτική Συντονίστρια του του 1ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.ΕΣ.) Αττικής, Η κ. Ζωή Καραμπατζάκη, Σύμβουλος Προσχολικής του 1ου ΠΕ.Κ.ΕΣ. Αττικής και η Προϊστάμενη του 54ου Νηπιαγωγείου Αθήνας, κ. Αριστέα Καραμέρου.

Εισαγωγή στην Ημερίδα θα πραγματοποιήσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΑΠΗ, κ. Αλεξάνδρα Ανδρούσου και θα ακολουθήσουν ομιλίες από μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, φοιτήτες, φοιτήτριες και νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στην δράση, ενώ θα σχολιάσουν η Βάσω Κρίθαρη και ο Χρήστος Στεφάνου, Συντονιστές στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Την εκδήλωση θα κλείσουν τοποθετήσεις από την κ. Μαρία Ιακώβου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και την κ. Αλεξάνδρα Ανδρούσου και θα ακολουθήσει συζήτηση. Πριν από την έναρξη και μετά την λήξη της ημερίδας θα λειτουργεί bazaar ενίσχυσης του νηπιαγωγείου της Ανοιχτής Δομής του Ελαιώνα με δημιουργίες των παιδιών.

Μια κοινότητα μάθησης και πρακτικής από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο


SHARE: