Novartis: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης του Αγγελή

Novartis: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης του Αγγελή
Εξωτερική άποψη του Αρείου Πάγου Eurokinissi

Ο αντεισαγγελέας και πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιω. Αγγελής, είχε ζητήσει να εξαιρεθούν η πρώην Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου και ο συνάδελφός του, Δημ. Δασούλα, από την υπόθεση για τους χειρισμούς της δικογραφίας για τη Novartis.

Στην απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλα και της πρώην Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου, προχώρησε ο Άρειος Πάγος.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο επίσης αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Ιω. Αγγελής, μετά τις καταγγελίες του για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Ωστόσο, το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, που εξέτασε το ζήτημα, απέρριψε το αίτημα Αγγελή ως απαράδεκτο.

Υπενθυμίζει ότι οι αντεισαγγελείς ΑΠ, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, έχουν χρεωθεί να εξετάσουν τις καταγγελίες του Ιω. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, τις σε βάρος του καταγγελίες από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς και τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου, αναφορικά μόνο με το σκέλος των χειρισμών. Στο παρελθόν οι καταγγελιές είχαν διαχωριστεί σε δύο δικογραφίες. Τη μία την είχε «χρεωθεί» ο Δημ. Δασούλας, που σήμερα εκτελεί χρέη Εισαγγελέα ΑΠ μέχρι την επιλογή νέου προσώπου από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ τη δεύτερη δικογραφία η Βασιλική Θεοδώρου, η οποία ωστόσο με το νέο δικαστικό έτος αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα