Novartis: Νέα έρευνα για τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

Novartis: Νέα έρευνα για τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου
Εξωτερική άποψη του Αρείου Πάγου Eurokinissi

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε την ανάσυρση των μηνυτήριων αναφορών από το αρχείο, προκειμένου να ερευνηθούν περαιτέρω, μετά το αίτημα του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιω. Αγγελή.

Νέα ποινική έρευνα για τις μηνυτήριες αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του Ευαγγ. Βενιζέλου και του Δημ. Αβραμόπουλου, σχετικά με την υπόθεση Novartis ξεκινά η ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την ανάσυρσή τους από το αρχείο.

Η απόφαση ελήφθη με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία τελικά κατέληξε να λάβει υπόψη το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Ιω. Αγγελή, προλειμένου να εξεταστούν όλα τα στοιχεία. Την έρευνα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, η οποία θα εξετάσει τις καταγγελίες των τριών πολιτικών μόνο στο πλαίσιο της ενδεχόμενης διάπραξης αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος, από την Εισαγγελέα  Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιω. Αγγελής σε σχετικό αίτημά του είχε υποστηρίξει πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία μέσα από τις καταγγελίες για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, επισημαίνοντας πως είναι αρκετά για την ανάσυρση των μηνύσεων που ο ίδιος είχε θέσει στο αρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 10 έγγραφα που προσκόμισε μαζί με το αίτημά του  τα οποία ωστόσο όπως αναφέρει στην παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου αν και ήταν στα χέρια του από τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο  ο Ιω. Αγγελής τα υπέβαλε μόλις στις 19 και 20 Ιουνίου του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκέλος που έχει να κάνει με τη μήνυση του Αντ. Σαμαρά ως προς ενδεχόμενες ευθύνες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη Βουλή, ενώ αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες έχει μπει στο αρχείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα