Novartis: οι καταγγελίες Τουλουπάκη για τις ενέργειες Αγγελή

Novartis: οι καταγγελίες Τουλουπάκη για τις ενέργειες Αγγελή
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Παρεμβάσεις στο έργο της ίδιας και των συναδέλφων της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κυρίως για ενέργειες που αφορούν στην υπόθεση Novartis τονίζει στην αναφορά της η επικεφαλής εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Παρεμβάσεις στο έργο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis φέρεται να καταγγέλει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη στην αναφορά προς τους προϊσταμένους της, καταλογίζοντας στον αντεισαγγελέα ΑΠ, Ιω. Αγγελή, ακόμη και ότι άλλαζε τις δικές της παραγγελίες προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά της, την οποία έχει υποβάλει εδώ και μήνες και πλέον επανεξετάζεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλα στο πλαίσιο της διπλής έρευνας, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αναφέρεται στο περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη με τους Αμερικανούς εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα, φέρεται να περιγράφει ότι οι συνάδελφοί της τους είπαν πως υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis, με τον Ιω. Αγγελή να απαντά ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στη Eurojust.

Παράλληλα, εμφανίζεται να επισημαίνει πως ο επόπτης της κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι αμερικανικές αρχές, τα οποία ακόμη δεν έχουν επιστραφεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα