Ο άνδρας που έτρεξε προς τη φωτιά για να σώσει αγαπημένους

Ο άνδρας που έτρεξε προς τη φωτιά για να σώσει αγαπημένους

Όταν όλοι έτρεχαν να σωθούν από τη φωτιά στο Μάτι, όταν ο Σπύρος Φλωράτος πήγαινε προς την περιοχή, στην οποία χάθηκαν δεκάδες, για να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Τα videos που ανήρτησε θα σου κόψουν την ανάσα.

Ο Σπύρος Φλωράτος είχε αγαπημένα πρόσωπα στο Μάτι και μόλις αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης, από τη μανιασμένη φωτιά, έσπευσε προς τα εκεί. Αψήφισε τον κίνδυνο “γιατί θεωρώ πως είναι ανθρώπινο να θέλεις να βοηθήσεις αυτούς που αγαπάς”. Καθ’ οδόν έκανε λήψεις video με το κινητό του, όπως αυτή που θα δείτε τώρα και δημοσιεύτηκε στο CNN.com.

“Λίγα δευτερόλεπτα μετά το βιντεάκι, η φορά του ανέμου γύρισε προς τη θάλασσα, δηλαδή προς το μέρος μας. Δεν μπορούσες να είσαι άνετος. Έκαιγε ο αέρας, τα πάντα. Έπρεπε να προχωρήσουμε. Λίγα δευτερόλεπτα σταθήκαμε και βγάλαμε φουσκάλες στα χέρια”. Στάθηκαν αφενός για να περάσει ένα πυροσβεστικό, αφετέρου όταν είδαν το βυτιοφόρο που “έριξε” συρματόπλεγμα, ώστε να βρουν διέξοδο διαφυγής εγκλωβισμένοι άνθρωποι.


Εντόπισε τα αγαπημένα του πρόσωπα “στη θάλασσα, όπου είχαν μπει όλα. Από εκεί τους πήραν τα καραβάκια για το λιμάνι. Αφότου είχε γίνει ό,τι έγινε, κατευθύνθηκα προς τα εκεί για να τα παραλάβω”.

Υλικές ζημιές υπήρξαν, όχι όμως κάτι πιο σοβαρό. Ο κ. Φλωράτος διαβεβαιώνει ωστόσο, πως “κανένας άνθρωπος δεν γίνεται να ξεχάσει τις εικόνες που είδαμε εκείνη την ημέρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα