Ο Γκίντερ Βάλραφ επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Γκίντερ Βάλραφ επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο διάσημος ακτιβιστικής είχε φυλακιστεί το 1974 στον Κορυδαλλό όταν επί δικτατορίας, αλυσοδέθηκε σε ένα στύλο στο Σύνταγμα και μοίραζε αντιδικτατορικά φυλλάδια

Στη φυλακή Κορυδαλλού επέστρεψε σήμερα, ως επισκέπτης, ο διάσημος Γερμανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Γκίντερ Βάλραφ.

Είχε φυλακιστεί στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα το 1974, όταν θέλοντας να αντιταχθεί στη δικτατορία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλυσοδέθηκε σε ένα στύλο στην πλατεία Συντάγματος και μοίραζε αντιδικτατορικά φυλλάδια. Συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε μέχρι την πτώση της χούντας και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτ. Φυτράκης και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ενώ του δώρισε συμβολικά ένα «Αλφαβητάρι του κρατουμένου» στην αγγλική γλώσσα.

Ο κ. Βάλραφ ζήτησε πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση στη φυλακή, τα επισκεπτήρια και τις δραστηριότητες που έχουν οι κρατούμενοι.

Ακόμη, περιηγήθηκε στους χώρους των φυλακών συνοδευόμενος από πολιτικούς συγκρατούμενους του 1974 με τους οποίους αντάλλαξαν μνήμες και σκέψεις από την κοινή τους εμπειρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα