“Ο Μοχάμεντ Ασφάκ έπασχε από άσθμα. Δεν τον πήγαν ποτέ σε νοσοκομείο, γι΄αυτό πέθανε”

“Ο Μοχάμεντ Ασφάκ έπασχε από άσθμα. Δεν τον πήγαν ποτέ σε νοσοκομείο, γι΄αυτό πέθανε”

Οκτώ μαρτυρίες-καταγγελίες σοκ από τους, μέχρι πριν λίγα 24ωρα, απεργούς πείνας του "κέντρου φιλοξενίας" της Αμυγδαλέζας (video)

Αναδημοσίευση από Popaganda

Από τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας οι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας, με αφορμή τον θάνατο του κρατούμενου Μοχάμεντ Ασφάκ. Ο Πακιστανός μετανάστης εργάτης Μοχάμεντ Ασφάκ ήταν 26 ετών όταν έχασε την ζωή του στις 6 Νοέμβρη και οι αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία του Πακιστάν στις 7 Νοέμβρη. Οι συγκρατούμενοι του ξεκίνησαν την απεργία πείνας σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ακουστούν για να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα.

H απεργία πείνας έχει συμμετοχή 90% και όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή ήδη 15 απεργοί έχουν ήδη λιποθυμήσει και καταρρεύσει. Η απεργία πείνας ξέσπασε την στιγμή που στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών συνεχίζεται η δίκη για την εξέγερση των κρατούμενων στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013 με κατηγορούμενους δεκάδες μετανάστες.

Την ώρα που γραφόντουσαν αυτές οι λέξεις μας ήρθε ειδοποίηση πως μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα δόθηκαν οι παρακάτω υποσχέσεις για καλύτερη μεταχείριση των κρατουμένων. Μετά από αυτή τη συνάντηση αρκετοί κρατούμενοι μετανάστες προχώρησαν σε αναστολή της απεργίας πείνας για πέντε ημέρες από σήμερα. Κάποιες πτέρυγες κρατουμένων συνεχίζουν την απεργία πείνας, διότι δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις υποσχέσεις αν δεν δούνε πράξεις.

Στο βίντεο βλέπουμε μερικούς από τους μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν που αποφυλακίστηκαν την Τετάρτη 19/11/14 αφού όλοι τους κρατήθηκαν για τουλάχιστον δύο χρόνια σε κάποιο «κέντρο φιλοξενίας». Απευλευθερώθηκαν σε ένδειξη «καλής θέλησης» από τις αρχές για να σταματήσει η απεργία πείνας, όπως μας λένε. Εξηγούν για ποιο λόγο ξεκίνησαν την απεργία πείνας, για τον θάνατο του Μοχάμεντ Ασφάκ, για την έλλειψη ηλεκτρικού και νερού, για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, και κάνουν μια καταγγελία για έναν ακόμα θάνατο, του Μοχάμεντ Αφιζούρι που όμως δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη από τις Αρχές.

19/11/14 – Η Popaganda συνάντησε στο κέντρο της Αθήνας 8 από τους 29 αποφυλακισθέντες και τους ζήτησε να καταθέσουν την εμπειρία τους, κάτι δύσκολο για αυτούς αφού είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα στο Popaganda.gr:

«Εσύ δεν παίρνεις έναν φίλο σου τηλέφωνο να πάτε για καφέ; Έτσι κι εγω πηγαίνω εκκλησία, ανάβω κεράκι και τα λέμε με τον Θεό»

Γιατί όλα τα πιτσιρίκια κουρεύονται «καπελάκι»;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα