Ο περαστικός, το τηλεφώνημα και η γυναίκα ‘κλειδί’ στο μυστήριο με την απόδραση της Σταμάτη

Ο περαστικός, το τηλεφώνημα και η γυναίκα ‘κλειδί’ στο μυστήριο με την απόδραση της Σταμάτη
© 2012 -

Μία μυστηριώδης γυναίκα από το Χαϊδάρι που φέρεται να έχει επισκεφτεί στο Δρομοκαΐτειο την περασμένη Τρίτη την Βίκυ Σταμάτη και φαίνεται να έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές συνομιλίες της με την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει τραβήξει την προσοχή των Αρχών

Θρίλερ με την …αποτυχημένη απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, που κράτησε περίπου μίαμιση ημέρα και έληξε στα σκαλιά της εκκλησίας στην Παναγίτσα του Χαϊδαρίου. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και ο εντοπισμός της έγινε νούμερο ένα προτεραιότητα.

Ο λόγος οφείλεται στην υπόθεση ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν είναι απλά μία ασθενής που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και απέδρασε από μία ψυχιατρική κλινική, αλλά η ισχυρή πεποίθηση των Αρχών πως πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται το ελληνικό οργανωμένο έγκλημα με το οποίο, όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής βρήκε τρόπο να «συνεργαστεί» μαζί του, ο σύζυγός της.

Το τέλος του …θρίλερ δόθηκε με ένα μάλλον παράδοξο τρόπο και μάλιστα σε ένα σημείο το οποίο σαρώθηκε άπειρες φορές από τις αστυνομικές Αρχές, από τις πρώτες ώρες κιόλας που έγινε γνωστή η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη. Ένας μάλλον περαστικός άντρας από την Παναγίτσα στο Χαϊδάρι έγινε άθελά του πρωταγωνιστής στο τέλος αυτής της ιστορίας που προκάλεσε πάταγο.

Το μεσημέρι λοιπόν της Παρασκευής, ο άντρας αυτός φέρεται να πέρασε μπροστά από την Βίκυ Σταμάτη που καθόταν στο προαύλιο της εκκλησίας και άρχισε να του μιλάει ακατάληπτα. Κάποια στιγμή του έδωσε ένα χαρτάκι με το τηλέφωνο του δικηγόρου της και του ζήτησε να τον καλέσει στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Βίκης Σταμάτη, κ. Φραγκίσκο Ραγκούση, ο άγνωστος σε εκείνον άντρας, του τηλεφώνησε στο κινητό του και του είπε: «Είμαι με την Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη τηλεφώνησε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και τον ενημέρωσε για το τηλεφώνημα που δέχτηκε. Άμεσα ο κ. Ντογιάκος κινητοποίησε με τη σειρά τους τις Αστυνομικές Αρχές. Την ίδια στιγμή μάλιστα, στις 14:45 ο άντρας αυτός κάλεσε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση και ενημέρωσε πως βρισκόταν στην Παναγίτσα μαζί με μία γυναίκα που έμοιαζε και υποστήριζε πως είναι η Βίκυ Σταμάτη.

Πιο συγκεκριμένα η κλήση που καταγράφηκε ανέφερε: «Στα σκαλάκια της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι κάθεται μία γυναίκα μάλλον αμνήμων, η οποία μοιάζει με τη Βίκυ Σταμάτη». Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο ανακάλυψαν μπροστά τους, όντως την Βίκυ Σταμάτη, η οποία φαινόταν ταλαιπωρημένη και  με απλανές βλέμμα. Στη συνέχεια, η Βίκυ Σταμάτη οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου δίνει κατάθεση αυτή την ώρα στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας υπό την εποπτεία των εισαγγελέων, ενώ ζητήθηκε και επιτόπια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ώστε να κριθεί εάν υφίσταται λόγος εγκλεισμού της ή όχι.

Μια γυναίκα από το Χαϊδάρι στο στόχαστρο των ερευνών

Μία μυστηριώδης γυναίκα από το Χαϊδάρι που φέρεται να έχει επισκεφτεί στο Δρομοκαΐτειο την περασμένη Τρίτη την Βίκυ Σταμάτη και φαίνεται να έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές συνομιλίες της με την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει τραβήξει την προσοχή των Αρχών. Μάλιστα, δεν φαίνεται να ήταν καταγεγραμμένα τα στοιχεία της στο βιβλίο του επισκεπτηρίου, κάτι ακόμα πιο ύποπτο.

Η Βίκυ Σταμάτη όταν εντοπίστηκε στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να φαινόταν ταλαιπωρημένη, όχι όμως και τα ρούχα της, παρά την ολονύχτια …περιπλάνησή της στο Δάσος Χαϊδαρίου, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Έτσι εξετάζεται, εάν η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε βοήθεια κατά την απόδρασή της και μάλιστα οργανωμένη από επαγγελματίες του είδους, αλλά και το ενδεχόμενο να μην περιπλανήθηκε και ενδεχομένως να υπήρχε από πριν ένα «φιλόξενο» καταφύγιο που θα την υποδεχόταν.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η απόδραση της τόσο αστυνομικοί των K9 όσο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σκύλους-ανιχνευτές σάρωσαν όλη την περιοχή και το Ποικίλο Όρος, δίχως την παραμικρή ένδειξη. Για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας μόνο απίθανο δεν θεωρείται το ενδεχόμενο, ότι όταν φάνηκε πως το σχέδιο δεν εξελισσόταν όπως θα επιθυμούσε η Βίκυ Σταμάτη, ειδικά ως προς το να πάρει και το παιδί μαζί της, να επιλέχτηκε η λύση της …ταλαιπωρημένης περιπλάνησης με την παράδοση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα