ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας έως τις 10- Ποιες γραμμές θα εξυπηρετούνται

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας έως τις 10- Ποιες γραμμές θα εξυπηρετούνται
Λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ έως τις 10 το πρωί, ποιες γραμμές θα εξυπηρετούνται - Προειδοποιητικού χαρακτήρα η κινητοποίηση των εργαζομένων - Τα σημεία τριβής.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη από τις 5 έως τις 10 σήμερα το πρωί λόγω της στάσης εργασίας την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Όπως εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων Γιάννης Δήμκας η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. “Εάν στις συζητήσεις που γίνονται δεν υπάρξει συμφωνία για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα είναι πιο εντατικές και πολύωρες”.

Ενδείξεις για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες όσον αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα προκύψουν από τη συνάντηση η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας (28/12) στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σε αυτήν πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΑΣΘ, του συνδικάτου των εργαζομένων και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. Σημειώνεται ότι η ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΑΣΘ, όπως και η αντίστοιχη στον ΟΑΣΑ στην Αθήνα, λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δοθεί νέα παράταση (η πρώτη είχε δοθεί στο τέλος Ιουνίου) έως το τέλος Μαρτίου.

Σημεία τριβής είναι όλες οι αμοιβές, τα επιδόματα και διάφορες άλλες παροχές, πέρα από τον βασικό μισθό. Πρόκειται για τις λεγόμενες παροχές μη μισθολογικού κόστους όπως τα ρεπό, οι αργίες, τα επιδόματα για τις κατασκηνώσεις των παδιών κ.ο.κ.

Από τις έως τώρα συζητήσεις οι οποίες έχουν γίνει μεταξύ διοίκησης και συνδικάτου στον ΟΑΣΘ, οι διαφορές δείχνουν αγεφύρωτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου “οι εργαζόμενοι διεκδικούν ό,τι προβλέπεται στη σημερινή συλλογική σύμβαση”. Ο κ. Δήμκας τονίζει, επίσης, ότι το μέσο μισθολογικό κόστος στον ΟΑΣΘ είναι ακριβώς ίδιο με αυτό στον ΟΑΣΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα