“Όχι” στη θέσπιση εισιτηρίου για τον Όλυμπο από το δήμο Ελασσόνας

“Όχι” στη θέσπιση εισιτηρίου για τον Όλυμπο από το δήμο Ελασσόνας
Όλυμπος Eurokinissi

Έντονες οι αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Ολύμπου, απέναντι στα νέα σχέδια "ανάπτυξης".

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα σχετικά με το σενάριο θέσπισης εισιτηρίου στον Όλυμπο.

Από το αρμόδιο συμβούλιο προστασίας της φύσης διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι και την απόφαση θα λάβουν τα υπουργεία.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε αυτό το σχέδιο ως “κακή φάρσα” να θεσπιστεί τέλος εισόδου, χωρίς να υπάρχουν υποδομές για υποδοχή επισκεπτών.

Στόχος του δήμου Ελασσόνας είναι να δημιουργηθούν αυτές οι ήπιες υποδομές, με τη βοήθεια της περιφέρειας.

“Αποτελεί μία κακή φάρσα η πρόταση για την επιβολή τέλους εισόδου στον Όλυμπο, τουλάχιστον όσον αφορά την έκταση που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ελασσόνας” αναφέρει αναλυτικότερα σε δήλωσή του Ν.Γάτσας Δήμαρχος Ελασσόνας.

“Προφανώς αγνοεί η ομάδα εμπειρογνωμόνων που συνέταξε και παρουσιάζει το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης ότι οι είσοδοι πρόσβασης στον Όλυμπο από το Δήμο Ελασσόνας δεν εξυπηρετούνται από εγκαταστάσεις υποδοχής και είναι αστείο να φανταστούμε τέλη εισόδου χωρίς παροχές υποδοχής και ασφαλείας των ορειβατών.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων καλό είναι να μελετήσει πρώτα τις συνθήκες εισόδου στον Όλυμπο από την κάθε περιοχή και τον κάθε δήμο και να συντάξει μία πρόταση που θα θέτει αρχικά τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως καταφύγια, συντηρημένα μονοπάτια και πολλά άλλα, για να καταλήξει σε ανταποδοτικά τέλη για αυτές τις παροχές.

Ο Δήμος Ελασσόνας αγωνίζεται χρόνια να οργανώσει το σχέδιο προστασίας των ορειβατών με οργανωμένα καταφύγια, διαδρομές ασφαλείας και ενημέρωση, και παρόλα αυτά δεν έχει καμία στήριξη από κανέναν φορέα, ούτε καν από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που μάλλον έχει ξεχάσει τον Δήμο Ελασσόνας παρά το γεγονός ότι μέλη του ΔΣ προέρχονται από την περιοχή.

Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί θα επιστρέψουν αθεώρητες τις πρόχειρες και ανούσιες αυτές προτάσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα