Οδυσσέας Τσολογιάννης: “Κέρδισα μια δικαστική μάχη – Μόνη διέξοδος η δικαιοσύνη”

Οδυσσέας Τσολογιάννης: “Κέρδισα μια δικαστική μάχη – Μόνη διέξοδος η δικαιοσύνη”
Συγκέντρωση συνταξιούχων Eurokinissi

Ο συνταξιούχος που προσέφυγε στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά των περικοπών στη σύνταξή του και πέτυχε να κερδίσει την υπόθεση μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 και υπογράμμισε πως μόνο όπλο των συνταξιούχων είναι οι προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία έκρινε ότι παρανόμως κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12 και ορίζει ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689€ ο ΕΦΚΑ και 4.495€ το ΕΤΕΑΕΠ (σύνολο 11.184,57€).

Ο συνταξιούχος που προσέφυγε στη δικαιοσύνη μίλησε στο κεντρικό μαγκαζίνο του News 24/7 στους 88.6 και στον Κώστα Σαρρηκώστα λέγοντας πως πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί περικοπές με τους νόμους 4093/2012 και 4051/2012 να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων τους.

” Το ΙΚΑ έχει τόσο θράσος που θωρώ ότι θα κάνει έφεση και σ’ αυτή την απόφαση. Δεν ξέρω από ποιους παίρνουν εντολές αλλά η μόνο διέξοδος που έχουμε εμείς είναι να προσφεύγουμε στα δικαστήρια. Το ΙΚΑ όσο μπορεί να το κωλυσιεργήσει θα το κάνει. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι οπωσδήποτε ένα σημαντικό βήμα και σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι η απόφαση θα δημιουργούσε τέτοιο θόρυβο” είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε όσα δήλωσε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα