Οι Έλληνες απάντησαν πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Συγκινητική ανταπόκριση για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Συγκινητική η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης την Κυριακή στο Σύνταγμα. Δεκάδες κόσμος γέμισε την πλατεία με προσφορές για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (vid+pics)

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κάλεσε την Κυριακή το μεσημέρι τους Αθηναίους να προσφέρουν ότι μπορούν από τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και θα διοχετευθούν στα σημεία φιλοξενίας των προσφύγων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική, δεδομένης και της έντονης πίεσης που υφίσταται η ελληνική κοινωνία τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΓΚΗΣ(τροφιμα ρουχισμο κλπ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ--ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΤΙς ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΙς ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΡΟΥΧΙΣΜΟ-ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ--ΤΡΟΦΙΜΑ--ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΓΚΗΣ(τροφιμα ρουχισμο κλπ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ--ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΤΙς ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΙς ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΡΟΥΧΙΣΜΟ-ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ--ΤΡΟΦΙΜΑ--ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Το Σύνταγμα γέμισε από τρόφιμα, ρούχα και άλλα απαραίτητα είδη, τα οποία εθελοντές φρόντισες να συλλέξουν, να συσκευάσουν και στη συνέχεια το Δίκτυο ξεκίνησε τις προσπάθειες να μεταφέρει τα είδη αυτά στον Ασπρόπυργο και όπου αλλού χρειάζονταν.

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το NEWS 247 είχε βρεθεί μέσα στην εβδομάδα κοντά στα σημεία όπου συγκεντρώνονται πρόσφυγες, μετά και το μερικό κλείσιμο των συνόρων και είχε καταγράψει την τεράστια υποστήριξη του κόσμου. Α πό την Αθήνα, στα Τρίκαλα, την Καβάλα, τα Διαβατά και την Ειδομένη, εθελοντικές οργανώσεις και απλοί πολίτες οργανώνονται και κινητοποιούνται για να ανακουφίσουν και να κάνουν λίγο πιο ανθρώπινη τη διαμονή αυτών των ανθρώπων.

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ) PHASMA

 

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ) PHASMA

Συγκέντρωση φαρμάκων για τους πρόσφυγες

Η βοήθεια για όσους το επιθυμούν δεν σταματά σήμερα στο Σύνταγμα. To Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τους Πρόσφυγες οργανώνει τις επόμενες δύο εβδομάδες δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού, καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, για να προωθηθούν σε αντίστοιχους χώρους φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η δράση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου και όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προσφέρουν φάρμακα, τρόφιμα, είδη υγιεινής, αλλά και παιγνίδια στα σημεία συγκέντρωσης ειδών που λειτουργούν εντός του ΕΚΠΑ.

Πηγή:ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όταν η ανθρωπιά γίνεται πράξη: Έτσι απαντούν οι Έλληνες στην ξενοφοβική Ευρώπη

SHARE: