Οι κάτοικοι του Μετς μιλούν στο NEWS 247 για την πολιτιστική εβδομάδα στη γειτονιά τους

Οι κάτοικοι του Μετς μιλούν στο NEWS 247 για την πολιτιστική εβδομάδα στη γειτονιά τους

Βραδιές ανοικτών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Μετς, δωρεάν για το κοινό. Δείτε το βίντεο του NEWS 247, στο οποίο καταγράφονται οι εντυπώσεις των κατοίκων και ο τρόπος που "αγκάλιασαν" την πολιστική εβδομάδα (Vid)

“Χαίρομαι αυτή τη γειτονιά, γιατί είναι σαν να είμαστε σε μία ωραία επαρχία, σε ένα όμορφο χωριό. Ο τόπος αυτός είναι χώρια από τους υπόλοιπους”.

Με αυτά τα λόγια, ο άνθρωπος που έφερε την ψυχανάλυση στη δημόσια περίθαλψη, καθηγητής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής και επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος άνοιξε την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην περιοχή του Μετς που διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι ο νεοσύστατος εξωραϊστικός, πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος “Ο Αρδηττός”.

Σε μία γειτονιά διαφορετική από τις άλλες, από τις 2 έως τις 9 Ιουλίου, κάτοικοι και άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων βρίσκονται μαζί σε πάρκα, γειτονιές, προαύλιους χώρους σχολείων και όχι μόνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν βραδιές ποίησης, κινηματογράφου, αλλά και να συμμετάσχουν σε ανοικτά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους εντελώς δωρεάν.

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έναρξη της πολιτιστικής εβδομάδας και ήδη οι εκδηλώσεις μετρούν πολλούς συμμετέχοντες.

“Δεν είναι μόνο οι στιγμές χαλάρωσης και το ότι ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, αλλά κυρίως ότι οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν”, συμφωνούν οι κάτοικοι που ήδη από την πρώτη ημέρα υποδέχτηκαν την προσπάθεια του συλλόγου “Ο Αρδηττός” με ιδιαίτερη αγάπη, προσκαλώντας και άλλους συμπολίτες τους από κάθε γειτονιάς της Αθήνας, να συμμετάσχουν σε αυτές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην περιοχή του Μετς.

“Κάνουμε ό, τι μπορούμε για τους γείτονες μας”, συμπληρώνει ο κουρέας στην περιοχή του Μετς που συμμετέχει ενεργά στις φετινές εκδηλώσεις, Ανδρέας Αδαμόπουλος. 

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου “Ο Αρδηττός” δεν σταματούν μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα. Εκδηλώσεις με θέμα την ευαισθητοποίηση του περιβάλλοντος, αλλά και “γλυκιές αποδράσεις” με χειροποίητες μαρμελάδες και μπισκότα από γυναίκες της περιοχής, αποτελούν το “κερασάκι της… πολιτιστικής τούρτας του Μετς”.

“Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ζούμε, διεκδικώντας περισσότερες οάσεις μέσα στην πόλη μας”, αναφέρει ο ενεργός πολίτης Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ενώ ο πεζογράφος και μεταφραστής, Ηλίας Μαγκλίνης καταλήγει ότι “όλες οι εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί με πολλή αγάπη από φίλους και γείτονες, κάτι που πρέπει να διοργανωθεί σε πολλές κοινότητες και δήμους. Τελικά φαίνεται ότι η κρίση έχει παράπλευρα…. κέρδη και έφερε τον κόσμο πιο κοντά, με αποτέλεσμα αυτή την υπέροχη ζύμωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα