Οι πρώτες εικόνες από τη σοφίτα – ‘φυλακή’ του Λεμπιδάκη

Οι πρώτες εικόνες από τη σοφίτα – ‘φυλακή’ του Λεμπιδάκη

Εκεί κρατούνταν ο Μ. Λεμπιδάκης υπό καθεστώς ομηρίας και υπό άθλιες συνθήκες και με ελάχιστες παροχές

Η περιπέτεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε αίσιο τέλος και πλέον οι έρευνες στρέφονται στην εγκληματική ομάδα, προκειμένου να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση της πολύμηνης ομηρίας του.

Σήμερα κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες από το εσωτερικό της μάντρας, την οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο. Εκεί ο Μ. Λεμπιδάκης κρατούνταν υπό καθεστώς ομηρίας και, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες, υπό άθλιες συνθήκες και με ελάχιστες παροχές.

Στις εικόνες φαίνονται καθαρά το στρώμα όπου κοιμόταν ο Μ. Λεμπιδάκης, πεταμένο στο πάτωμα, το εσωτερικό του δωματίου όπου κρατείτο, αλλά και η οικία της οικογένειας, δίπλα στη μάντρα.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο τέσσερα ή πέντε άτομα που χαρακτηρίζονται ως σκληροί κακοποιοί, κατάγονται από τις νότιες περιοχές της Κρήτης και έχουν ως βασική δραστηριότητα την παράνομη διακίνηση όπλων και εκρηκτικών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το σύνολο των συλληφθέντων και προσαχθέντων για ανάκριση, ώστε να προσδιοριστεί ο βαθμός εμπλοκής και ευθύνης του καθενός στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη, ανέρχεται σε 12 άτομα.

Συνολικά για την υπόθεση έχουν γίνει 8 συλλήψεις ανάμεσα τους και ένα ανήλικο κορίτσι ενώ τέσσερις ακόμα που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Από τους συλληφθέντες η αστυνομία εκτιμά πως οι 4 είναι οι απαγωγείς πρώτης φουρνιάς και οι άλλοι είναι η ενίσχυση που έγινε στην πορεία όταν κατάλαβαν πως οι αστυνομικοί είναι κοντά τους. Ένας από αυτούς περιγράφεται ως ο εγκέφαλος της υπόθεσης.

Πληροφορίες: cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα