Οκτώ χρόνια μετά κανείς δεν ξεχνά τον Παύλο

Οκτώ χρόνια μετά κανείς δεν ξεχνά τον Παύλο
Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της, Παύλου, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Aris Oikonomou / SOOC

Στην οδό Παύλου Φύσσα, μπροστά από το μνημείο του δολοφονημένου μουσικού έδωσαν και φέτος ραντεβού χιλιάδες άνθρωποι.

Ανήμερα της συμπλήρωσης οκτώ χρόνων από τη νύχτα που το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργος Ρουπακιάς, μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και πραγματοποίησαν πορεία.

Με πρώτη τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, την οικογένεια του και στενούς του φίλους, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 του Σαββάτου (18/09) από το σημείο της δολοφονίας και κατευθύνθηκε στο μπλόκο της Κοκκινιάς όπου κατατέθηκαν λουλούδια.

Η πορεία ολοκληρώθηκε το βράδυ με περιορισμένη ένταση. Προς το τέλος της πορείας και στα στενά πίσω από την στάση του Μετρό της Νίκαιας, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν. Οι δρόμοι δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα Aris Oikonomou / SOOC

Είναι η πρώτη χρόνια που η πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής, μετά την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 7 Οκτωβρίου 2020, που σηματοδότησε το τέλος μιας πολυετούς δίκης.

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα Aris Oikonomou / SOOC

Η Μάγδα Φύσσα μπροστά από το μνημείο του γιου της, αφού άφησε λουλούδια δήλωσε: “Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, βάλαμε μέσα την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης”.

Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της, Παύλου, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία βρέθηκαν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μαζί με την αδελφή του, ο δάσκαλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο γιός του Νίκου Τεμπονέρα κρατώντας ένα πανό με τα πρόσωπα των δολοφονημένων δικών τους ανθρώπων.

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι για τα οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπολογίζεται πως στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version