Όλη νύχτα θα καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Όλη νύχτα θα καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Δύο είναι τα κύρια και πιο επικίνδυνα μέτωπα. Το Νοτιοδυτικό που κινείται προς Μαγούλα και το Ανατολικό που κινείται προς Πάρνηθα με ό,τι αυτό συνεπάγεται... ξυπνώντας μνήμες του 2007

Εντελώς ανεξέλεγκτη συνεχίζει να εξαπλώνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που ξέσπασε χθες αργά το βράδυ έξω από τη Στεφάνη. Στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν εξαιρετικά έντονοι άνεμοι με αποτέλεσμα τα πύρινα μέτωπα να εξαπλώνονται διαρκώς και από σημείο σε σημείο μέσα στο παρθένο πευκοδάσος, δημιουργώντας μία πελώρια περίμετρο.

Τα δύο κύρια μέτωπα είναι το Νοτιοδυτικό που έχει εξαπλωθεί ψηλά προ ένα εξαιρετικά δύσβατο έως απρόσιτο σημείο ακόμη και από τα πεζοπόρα τμήματα, με αποτέλεσμα μόλις πάψουν οι ρίψεις νερού από αέρος το μέτωπο αυτό αναγκαστικά να μείνει εντελώς ακάλυπτο και με κατεύθυνση την Μαγούλα και την Μάνδρα.

Το άλλο μέτωπο στο οποίο μοιραία έχουν επικεντρωθεί οι περισσότερες πεζές και εποχούμενες δυνάμεις είναι το Ανατολικό που έχει κατεύθυνση την Πάρνηθα και εκεί βέβαια το στοίχημα και η αγωνία των επικεφαλής της Πυροσβεστικής είναι να μην αναβιώσει η Αττική τις μνήμες του 2007 όταν και πάλι από τα Δερβενοχώρια ισοπεδώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του Δρυμού της Πάρνηθας…

Σύμμαχοι στις Πυροσβεστικές δυνάμεις στέκονται ο Στρατός και η Περιφέρεια που με βαρέα σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν εγκαίρως να ανοίξουν ζώνες πυρασφάλειας και Δυτικά και Ανατολικά.

Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 115 άντρες της Πυροσβεστικής με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 6 αεροσκάφη τύπου καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι το πρωί λίγο κόντεψαν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς να οδηγήσουν σε τραγωδία, όταν canadair CL-215 της Π.Α. Αμέσως μετά τη ρίψη νερού στο πύρινο μέτωπο, εμφάνισε αιφνίδια βλάβη και φωτιά στον αριστερό κινητήρα και το πλήρωμα αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στα Νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, μέσα στο δάσος και κοντά στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής.

Εκεί, καθαρά συμπτωματικά βρίσκονταν κοντά ομάδα διασωστών μαζί με τον επικεφαλής τους, που έσπευσαν να βοηθήσουν τους πιλότους, οι οποίοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά και ασθενοφόρα του μετέφεραν στο 251 ΓΝΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα