Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών από το βενζινάδικο στο Πολύκαστρο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών από το βενζινάδικο στο Πολύκαστρο
Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ) Eurokinissi

Στο Κτήμα Κορδογιάννη στα Βασιλικά μεταφέρθηκαν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το Πολύκαστρο

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η αστυνομική επιχείρηση στο Πολύκαστρο του Κιλκίς για την απομάκρυνση και μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό που είχε στηθεί στο βενζινάδικο ΕΚΟ.

Όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από εκεί με πούλμαν στην οργανωμένη δομή φιλοξενίας που έχει στηθεί στο Κτήμα Κορδογιάννη στα Βασιλικά. Συνολικά μεταφέρθηκαν 1.158 πρόσφυγες με 31 λεωφορεία, εκ των οποίων:

  • 1.065 Σύροι

  • 35 Κούρδοι

  • 58 Ιρακινοί

Τουλάχιστον 500 άτομα είχαν απομακρυνθεί και μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες επίσης σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδος, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που αποχώρησαν από μόνοι τους τις προηγούμενες ημέρες προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αν και δεν σημειώθηκε κάποιο παρατράγουδο, προληπτικά η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 34 αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, που προέρχονταιν από ΗΠΑ, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ελβετία, για τους οποίους δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση και την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα βενζινάδικα και το παλιό ξενοδοχείο “Χαρά” στους Ευζώνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα