Κατάθεση Σταμάτη στις Ελβετικές αρχές

Κατάθεση Σταμάτη στις Ελβετικές αρχές
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Επί τέσσερις ώρες κατέθετε η σύζυγος Τσοχατζόπουλου στις ελβετικές αρχές. Ως μη σημαντικές εμφανίζονται οι πληροφορίες που έδωσε, ενώ η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε την προστασία της ζωής της

Πληροφορίες, οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν ως σημαντικές, φέρεται να κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη ενώπιον του ανακριτή Μαλλή, κατά την πολύωρη παραμονή της στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο δικαστικός λειτουργός Γ. Μαλλής δέχθηκε στο γραφείο του την Βίκυ Σταμάτη, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής για την έρευνα που διεξάγουν οι ελβετικές αρχές γύρω από την εμπλοκή τραπεζίτη, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Δεκέμβρη στην Ελβετία.

Στο επίκεντρο της ελβετικής έρευνας είναι η εταιρία Nulufield, μέσω της οποίας φέρονται διακινήθηκαν εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ. Μέρος τους φέρεται να κατέληξε στην πρώην σύζυγο Τσοχατζοπούλου, Γκούντρουν, και τη νυν σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Επί 4 ώρες, η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εμφανίζεται να επανέλαβε τις γενικές καταγγελίες που έχει καταθέσει και στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Κατά το συνήγορό της, Φρ. Ραγκούση, πάντως, η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε από τις αρχές την προστασία της ζωής της, η οποία κινδυνεύει, ενώ χαρακτήρισε την κατάθεση αποκαλυπτική. Επίσης ζήτησε να διαβιβαστεί αυτή η κατάθεση στην εισαγγελία Διαφθοράς, όπου είχε ληφθεί και η αρχική της κατάθεση από την προϊσταμένη του τμήματος, Ελένη Ράικου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με το αίτημά της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα