Όλυμπος: Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

Όλυμπος: Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα
Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Έχασε τελικά τη ζωή του, ο 40χρονος άνδρας από την Σλοβακία ο οποίος επιχείρησε να ανέβει στον Όλυμπο. Δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία του δεύτερου ορειβάτη.

Τη ζωή του έχασε τελικά ο 40χρονος από την Σλοβακία ο οποίος επιχείρησε, το μεσημέρι, να ανέβει στον Όλυμπο, αλλά έπεσε σε χαράδρα από τη θέση «Λούκι».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την ορειβατική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία προσέγγισε τον βαριά τραυματισμένο άνδρα και τον μετέφερε στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».

Στη συνέχεια παραδόθηκε σε Ε/Π Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η παραλαβή του άτυχου ορειβάτη από το οροπέδιο των Μουσών έγινε άμεσα, καθώς το Super Puma βρισκόταν ήδη στην Κατερίνη, έχοντας ολοκληρώσει μία άλλη αποστολή για την μεταφορά 47χρονου Έλληνα ορειβάτη από το καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 47χρονος είχε τραυματιστεί στο γόνατό και κρινόταν άμεση η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το τραύμα του αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από το ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος Κατερίνης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα