Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά- καρφιά στην Ερμού- ‘Θα ισοπεδώσουμε την πόλη’

Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά- καρφιά στην Ερμού- ‘Θα ισοπεδώσουμε την πόλη’

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το σπάσιμο των καταστημάτων- Απειλούν με νέο κύκλο βίας σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Κ.Γιαγτζόγλου- Κατάληψη, νωρίτερα, στα γραφεία της Αυγής- Έκαψαν κάδους έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη- Παραμένει υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Μάνος Φραγκιουδάκης

Φθορές σε βιτρίνες 11 καταστημάτων προκάλεσαν αντιεξουσιαστές γύρω από την Καπνικαρέα, περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ.Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

 

Η επίθεση δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή από την Αστυνομία, και σημειώθηκε στο τέλος πορείας συμπαράστασης στον Γιαγτζόγλου που είχε ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης από την κατειλημμένη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήναςι.

 

Μάλιστα περίπου μισή ώρα μετά την μία τα ξημερώματα και ύστερα από το περιστατικό, αστυνομικοί εντόπισαν στην Καπνικαρέα δύο ύποπτους Γερμανούς 21 και 22 ετών που τους προσήγαγαν, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Στ. Καφούνης, έκανε λόγο για “απαράδεκτα φαινόμενα” που πλήττουν όχι μόνο την επιχειρηματικότητα αλλά και την ζωή της πόλης και υπογράμμισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος και η επιχειρηματικός κόσμος της πόλης δεν πρόκειται

Ο κ. Καφούνης υπογράμμισε πως “είναι απαράδεκτο ακόμα και ένα κατάστημα να πλήττεται” και πως πρέπει να βρεθεί μία λύση για να αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες.

Ανάληψη ευθύνης για τις καταστροφές

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι “Αναρχικοι” γράφουν:

“Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου”.

Κατάληψη στα γραφεία της “Αυγής”

Αναρχικοί και αναρχικές της επιτροπής αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου έκαναν κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας Αυγή, απαιτώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, αίτημα, που η ικανοποίησή του αποτελεί στόχο της απεργίας πείνας και δίψας στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και 4 ημέρες ο Γιαγτζόγλου. Η κατάληψη έληξε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το κείμενο της κατάληψης:

“Κατάληψη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στα γραφεία της κυβερνητικής εφημερίδας “Η Αυγή” σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου από αναρχικούς-ες.

Ο σύντροφός μας βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και τέταρτη απεργίας δίψας με αίτημα την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας.

Η απαγωγή του συντρόφου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ από τον Κορυδαλλό, όπου βρισκόταν για δικαστικούς λόγους, εξώθησε τους κρατούμενους σε εξέγερση. Αποτέλεσμα ήταν η προφορική δέσμευση του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη που βρέθηκε εκεί μετά από απαίτηση των εξεγερμένων κρατουμένων, ότι το αίτημα για μεταγωγή θα εξεταστεί τη Δευτέρα κατά προτεραιότητα από την ΚΕΜ.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα είναι σαφές ότι υπάρχει μια καθυστέρηση με σκοπό την εξόντωση του συντρόφου.

Υπεύθυνος για την καθυστέρηση αυτή είναι ο Ευτύχιος Φυτράκης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ, που θα εξετάσει το αίτημα.

Απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του συντρόφου στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου

* Η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς έχει ήδη χάσει παραπάνω από το 10% του σωματικού του βάρους, γεγονός που θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο”.

Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν κάδους μπροστά στο ΑΠΘ

Τρεις κάδους απορριμμάτων πυρπόλησε πριν από λίγη ώρα ομάδα ατόμων μπροστά στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, ενώ πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα