Ομάδα PASSPORT: οι αστυνομικοί που στηρίζουν το Athens Pride

Ομάδα PASSPORT: οι αστυνομικοί που στηρίζουν το Athens Pride
Athens Pride 2017 EUROKINISSI

Ανάμεσα στους διαδηλωτές υπέρ της διαφορετικότητας και κατά του πάσης φύσεως ρατστισμού, που θα συμμετάσχουν το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Athens Pride 2018, θα είναι και οι αστυνομικοί της ομάδας PASSPORT. Ο Στάθης Κοντός, που είναι ένας από αυτούς, εξηγεί την πρωτοβουλία στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Σαν αστυνομικοί το πρώτο που πρέπει να υποστηρίζουμε και να διασφαλίζουμε είναι οι κοινωνικές ελευθερίες. Πρώτα απ’ όλα να προστατεύουμε τον πιο αδύναμο – ή για την ακρίβεια να προτατεύουμε ανεξαιρέτως, αλλά να μην ξεχνάμε τους πιο αδύναμους. Ήμασταν και πέρυσι στο Athens Pride, σαν Δράση Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσιμό. Eίχαμε εκδιωχθεί από μία ομάδα – αλλά αυτά συμβαίνουν, υποστήκαμε και εμείς μία διάκριση λόγω της αστυνομικής μας ιδιότητας“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας αστυνομικών PASSPORT, Στάθης Κοντός, στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “βρε καλώς τους με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Το σύνθημα στην κεντρική εκδήλωση του Athens Pride που θα καταλήξει μπροστά στη Βουλή στις 19:00 το Σαββατο, είναι “Παρούσα”.

Ο κύριος Κοντός σημειώνει, πάντως, ότι η συμμετοχή των συγκεκριμένων αστυνομικών στο Athens Pride δεν είναι “εκ του ασφαλούς”, καθώς έχουν δεχθεί ποικίλες κριτικές και αντιμετωπίζουν κατά καιρούς δυσκολίες – και εντός της Αστυνομίας.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Στάθη Κοντού στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα