Ώρα της Γης 2019: Στο σκοτάδι η Ακρόπολη για την προστασία του περιβάλλοντος

Σβηστά τα φώτα της Ακρόπολης για την "Ώρα της Γης"
Σβηστά τα φώτα της Ακρόπολης για την "Ώρα της Γης" EUROKINISSI

Για μία ώρα έσβησαν το Σάββατο τα φώτα σε πολλά κτίρια και μνημεία σε όλο τον κόσμο. Η Ακρόπολη συμμετείχε στην συμβολική κίνηση για την "Ώρα της Γης".

Συνεπής για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα της WWF για την Ώρα της Γης φάνηκε το Σάββατο η Ελλάδα μαζί με πολίτες από όλο τον κόσμο οι έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), πολλά κτίρια και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ έως την Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμά του.

Δείτε την Ακρόπολη την Ώρα της Γης σε βίντεο από την ομάδα Up Drones:

Οι εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του WWF από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ώρα της Γης 2019: Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι

SHARE: